ROKOMET:
Uspešen vikend naših rokometašev

KADETI (letniki 1996 in mlajši):
Pričakovana zmaga kadetov na Ptuju

Drava Ptuj – Jeruzalem Ormož 29 : 38 (14 : 19)
Jeruzalem:
T. Cvetko 10 obramb, Kuzmič 9 obramb; R. Cvetko 9, Žižek Cvetko 2, G. Horvat 1, Kavčič 1, D. Kociper 1, Kocbek 3, Kolmančič 9, Kosi 2, V. Lukman 2, Šandor 2, Štumberger 5, Topolovec 1.
V zaostali tekmi polfinalne skupine so Ormožani v gosteh po pričakovanjih s povprečno igro ugnali ptujsko Dravo in storili še korak bližje k uvrstitivi na Final 4. V torek in sredo sta pred Jeruzalemčki že dve novi tekmi. Z obema zmagama bi si Ormožani tudi teoretično zagotovili zaključni turnir.

TOREK 9. 4. 2013 ob 18.45 uri:
RK JERUZALEM ORMOŽ – RD RUDAR TRBOVLJE

SREDA 10. 4. 2013 ob 17.30 uri:
RK GORENJE VELENJE – RK JERUZALEM ORMOŽ

Zmaga letnikov 2002 na mednarodnem turnirju na Hrvaškem
Letniki 2002 Jeruzalema iz Ormoža, letos še mini rokometaši, so se udeležili mednarodnega turnirja v Prelogu na Hrvaškem. Nastopilo je osem ekip, igral pa se je veliki rokomet. Jeruzalemčki so odigrali kar 5 tekem (tekma 2 x 12 minut) in nanizali 5 zmag ter po prikazanem zasluženo osvojili 1. mesto. V predtekmovanju so brez težav slavili trikrat, v polfinalu in velikem finalu pa so nasprotniki že bili zelo kvalitetni. Na zadnji tekmi, ki je odločala o zmagovalcu turnirja, so Jeruzalemčki bili boljši cel čas in skozi celotno tekmo vodili od enega do štirih zadetkov. Zaradi utrujenosti so padli v zaključku tekme in precej grešili v napadu, vendar so odlično zaigrali v obrambi in po zaslugi le tega elementa rokometne igre ter po obrambah odličnega vratarja Aleša Zemljiča obdržali prednost do konca tekme.
Rezultati:
Koprivnica 2 19 : 4
Trnovec 18 : 5
Međimurje Čakovec 22 : 4
polfinale: Koprivnica 1 13 : 9
finale: Varteks Varaždin 8 : 7

Za Jeruzalem so na turnirju v Prelogu igrali: Aleš Zemljič, Žiga Herga Rizman, Filip Janežič, Aljaž Prijol, Jure Lukman, Žiga Borko, Gašper Cvetko, Denis Škrinjar, Maj Voršič, Adrijan Trstenjak.