ROKOMET, mlajše selekcije:
Mini rokometaši Jeruzalema drugi in tretji v Ribnici

V nedeljo 4. decembra je v Ribnici na Dolenjskem potekal turnir v mini rokometu za najmlajše. Na šesti Urbanovi Ribici se je tekmovalo v treh kategorijah. V kategoriji letnikov 2006, letnikov 2007 in letnikov 2008, kjer pa se rezultat ni beležil. Na turnirju je nastopilo kar 30 ekip iz 12 slovenskih klubov. S tremi ekipami in 33 mladimi športniki so se v Ribnici predstavili tudi najmlajši rokometaši Jeruzalem Ormoža. Skupaj z igralci, trenerji, starši in ostalimi sorodniki se je iz Ormoža v Ribnico z dvema avtobusoma podalo kar 83 udeležencev.

33 mladih športnikov je v Ribnici zastopalo barve RK JERUZALEM ORMOŽ.

33 mladih športnikov je v Ribnici zastopalo barve RK JERUZALEM ORMOŽ.

Smola v finalu
Letniki 2006 so bili izmed preostalih devetih ekip fizično daleč najšibkejši na turnirju. Ampak odlično tehnično znanje, srčna igra in želja po uspehu je ekipi omogočila štiri zmage in en remi, kar je zadostovalo za končno 2. mesto. Izid odlične finalne tekme proti Alplesu iz Železnikov je po rednem delu bil neodločen (8 : 8). In ekipi sta za zmago na turnirju pristopili k izvajanju kazenskih strelov. Več športne sreče so tokrat imeli Gorenjci, ki so se na koncu veselili zmage z 12 : 11.
Srebro v Ribnici so osvojili Tjan Lebar, Blaž Majhen, Tit Grabovac, Vid Kovačec, Gabi Škorjanec, Milan Masten, Klemen Šošter, Jaka Prapotnik, Alen Krabonja in trener Tilen Kosi. Pred ekipo je v soboto 10. decembra gostovanje na močnem turnirju v Zagrebu, konec leta 2016 pa bo ekipa zaključila z udeležbo na mednarodnem turnirju v Varaždinu.

Letniki 2006.

Letniki 2006.

Bronasto presenečenje
Še večje presenečenje od leto starejših klubskih tovarišev so pripravili letniki 2007, ki so se nepričakovano zavihteli na visoko tretje mesto. Na petih tekmah se je ekipa veselila štirih zmag in le enkrat okusila grenkobo poraza. Ormožane so v predtekmovalni skupini premagali kasnejši zmagovalci turnirja, igralci Šmartnega pri Litiji. Ekipo so sestavljali le štirje igralci, ki trenirajo v klubu. Vsi ostali fantje obiskujejo rokometni krožek v OŠ Ormož in OŠ Ivanjkovci. Z odlično igro v obrambi se je ekipa zavihtela na končno visoko 3. mesto, kar ni pričakoval prav nihče od trenerjev, ki delajo z mladimi v ormoškem klubu. Bron so osvojili Jure Kosi, Luka Potočnjak, Žan Majdič, Matevž Jurčec, Jaka Horvat, Filip Kirič, Luka Lesjak, Tilen Arnuš in trener Davorin Kovačec. Tudi te fante skupaj z letniki 2006 čaka udeležba na turnirju v Zagrebu in Varaždinu.

Letniki 2007.

Letniki 2007.

Prvi rokometni koraki
V kategoriji letnikov 2008 se rezultati niso beležili, kar je bila odlična ideja organizatorjev, saj so trenerji prav vsem igralcem ponudili minute na igrišču. Ekipo iz Ormoža je sestavljalo kar 16 igralcev letnika 2008, 2009 in Jan Antolič kot edini in najmlajši letnik 2010. Fantom se je videlo, da so to šele njihovi prvi rokometni koraki in veselje ob vsakem doseženem golu je bilo nepopisno. Z veliko voljo, delom in trudom na treningu bi v prihodnosti ta generacija mladih športnikov lahko bila zelo zanimiva za ormoški klub. Barve Jeruzalema v Ribnici v kategoriji letnikov 2008 in mlajših so zastopali: Tiar Sok Tomažič, Žiga Žličar, Nuša Moravec, Lan Novak, Rožle Jurčec, Taras Rajh, Maks Majhen, Tino Grabovac, Anže Plohl, Rene Voršič, Taj Novak, Blaž Cimerman, Leon Ostrc, David Jurčec, Jan Žličar, Jan Antolič in trener Uroš Krstič.

Letniki 2008/09.

Letniki 2008/09.

Marljivo delo se vedno splača
V rokometnem klubu Jeruzalem Ormož zadnjih deset let marljivo delajo s svojim podmladkom in se v tem hipu lahko pohvalijo z mladinskim reprezentantom Juretom Kocbekom in kadetskimi reprezentanti Tilnom Kosijem Mihom Kavčičem in Dominikom Ozmecom. Tu je še Gašper Horvat, ki pa bo kaj kmalu oblekel dres Ribnice. Jedro članske ekipe, ki že petnajst let nastopa v elitni druščini, pa sestavljajo igralci, ki so bili vzgojeni v ormoški rokometni šoli, katera velja za eno najboljših v naši državi. Želja ormoškega kluba je, da tudi v prihodnosti vzgoji čim več mladih športnikov, ki bodo s ponosom najprej nosili dres svojega kluba. Tisti najboljši pa celo dres državnih reprezentanc.

Skupaj z igralci, trenerji, starši in ostalimi sorodniki se je iz Ormoža v Ribnico z dvema avtobusoma podalo kar 83 udeležencev.

Skupaj z igralci, trenerji, starši in ostalimi sorodniki se je iz Ormoža v Ribnico z dvema avtobusoma podalo kar 83 udeležencev.