ROKOMET, RK Jeruzalem Ormož:
Slovo Radujkovića, Grizolta in Bogadija

Jutri, v petek 29. 4. ob 19.00 uri, bodo rokometaši Jeruzalema odigrali svojo zadnjo prvenstveno tekmo. Četo trenerja Saše Prapotnika čaka gostovanje v Izoli, kamor se bo odpravil tudi poln avtobus ormoških navijačev. Obe ekipi sta že zacementirani na 8. in 11. mestu. Pa bo vseeno tekma imela svoj čar, saj so se navijači obeh klubov dogovorili, da bodo družno navijali za obe ekipi. Gre za navijaški skupini Ribari Izola in Ormožani, ki sta praktično edini poleg celjskih Florijanov in velenjskih Šaleških graščakov, da motita sicer gledališko vzdušje na rokometnih tekmah 1. NLB Leasing lige. V Izoli se bodo od ormoškega dresa poslovili Siniša Radujković, Gregor Grizolt in David Bogadi. Radujković je v Ormožu preživel od leta 2006 in do Izole odigral 279 tekem. Levo roki igralec, ki je prišel iz Varaždina, se je na Hardeku soočil z nekaj imenitnimi sezonami, a tudi s poškodbo kolena, ki ga je iz igrišč oddaljila za več kot pol leta. Popularni Rade je spadal med boljše asistente lige, držal je pozitivno vzdušje v slačilnici, najbolj pa ga bodo zaradi asistenc pogrešali krožni napadalci. Radujković želi ostati v Ormožu zaenkrat kot trener mlajših selekcij, kar je odlično za ormoški klub.

Siniša Radujković je dres Jeruzalema nosil od leta 2006.

Siniša Radujković je dres Jeruzalema nosil od leta 2006.

Aktivno pot bo v Izoli zaključil tudi Grizolt. V splitskem Hajduku vsako leto podeljuje nagrado “Hajdučko srce”. Če bi si ga kdo zaslužil v Ormožu bi to zagotovo bil popularni Gigi, ki je s svojim odnosom do dela in med ljudskim odnosom do soigralcev, trenerjev, navijačev lahko v ponos ormoškemu klubu. Srčni Grizolt je dvakrat oblačil dres Jeruzalema. V prvem obdobju od leta 2004 do 2007 je celo osvojil bronasto kolajno. V obdobju od leta 2014 do 2016 pa je bil nepogrešljiv člen v obrambi Vinarjev.

Gregor Grizolt je dres Jeruzalema nosil v dveh obdobjih.

Gregor Grizolt je dres Jeruzalema nosil v dveh obdobjih.

Tretji, ki je oznanil svoj odhod iz kluba je Bogadi, otrok rokometnega kluba Ormož. Bugi je dres Jeruzalema nosil od najmlajših selekcij. Članskega dresa ni takoj oblekel, vendar je vztrajal in vztrajal ter si s trdim delom najprej priboril mesto v članski ekipi in nato še v prvi sedmerki. Je igralec, ki je dajal s svojo hitrostjo in agresivnostjo oštrino ormoški obrambi. Pot ga vodi v Maribor, klub, ki je podhranjen z kvalitetnimi igralci iz lastnega kadra in išče igralce po klubih, ki so vzor v državi pri delu z mladimi.

David Bogadi gre v Maribor, Siniša Radujković med trenerje.

David Bogadi gre v Maribor, Siniša Radujković med trenerje.

Z odhodi omenjenih igralcev se je potrebno čimprej sprijazniti. V Ormožu bo to nekoliko lažje, saj je mladih nadarjenih igralcev veliko, ki bodo priložnost dobili precej prej kot bi si mislili. V mislih imamo Boštjana Žižek Cvetka, Tineka Hebarja, Nejca Zidariča, Luka Voljča, Anžeta Šoštariča (vsi levičarji), Vida Lukmana, Nejca Šandorja, Dejana Kocipra, Timona Grabovca, Žaka Ciglarja, Roka Kodermana, Mateja Niedorferja. Dovolj razlogov za mirno prihodnost ormoškega rokometnega kluba.

Na teh mladih bo stala prihodnost ormoškega rokometnega kluba.

Na teh mladih bo stala prihodnost ormoškega rokometnega kluba.