ATLETIKA:
Priprave na 10. ormoški ulični tek že pri koncu

Le še nekaj dni nas loči do jubilejnega 10. ormoškega uličnega teka, ki tradicionalno poteka na predvečer Dneva državnosti. Letošnji tek bo tako na sporedu v ponedeljek 24. junija s pričetkom ob 20.30 uri na Kerenčičevem trgu v centru mesta Ormož. Organizatorji, AK Ormož, so na dogodek že pripravljeni:” Pripravljamo se po ustaljenem vrstnem redu, saj je to že deseti tek zapovrstjo in ni nobenih težav z organizacijo. Le na dan prireditve bo potrebno ob progi še postoriti najnujnejšo, ampak zato iz leta v leto bolje pa čeprav brezplačno poskrbijo člani kluba. Štartali bomo z otroškimi teki, nadaljevali z družinskim tekom in tekom gasilskih društev Občin Ormož, Tomaž in Središče ob Dravi. Ob 21.00 uri bosta na sporedu glavni točki teka moških na 4800 in žensk na 4000 metrov. Trasa proge je tradicionalna in poteka po Kerenčičevem trgu, Vrazovi, Skolibrovi in Ptujski ulici. Cesta skozi mesto bo zaprta med 20.15 in 22.00 uro. Pričakujemo soliden obisk iz celotne Slovenije in tudi iz tujine,” nam je nekaj podrobnosti opisal predsednik kluba Ivan Golob.
Predprijave (6 EUR) so možne le prek spleta in se zbirajo Inoltre giocare online e certamente piu conveniente, poiche non si avranno le spese relative allo spostamento e quelle, quasi sempre associate all’ingresso in un slotmachineitaliane.net live, legate all’acquisto di drink o stuzzichini dal bar. do 23. junija na naslovu www.ak-ormoz.si ali na telefonski številki: 041 815 694 (Ivan Golob). Možnost prijave je tudi od 18.00 do 20.00 ure na dan teka na prireditvenem prostoru, vendar je cena 8 EUR. Za otroški in družinski tek ni prijav.
Družinski tek bo organiziran v primeru prijav vsaj treh družin. Ekipo sestavljata dva člana družine, eden od članov ekipe mora biti starš. Teče se 1100 metrov.
Tek gasilskih društev bo organizran v primeru prijav vsaj treh društev. Ekipo sestavljajo trije tekmovalci V ekipi mora biti vsaj ena tekmovalka. Vsak od tekmovalcev teče en krog oz. 550 metrov.
V otroškem teku sodelujejo tekmovalci roj. 2002 in mlajši (550 metrov) ter roj. 1998 – 2001 (1100 metrov). Posebej kategoriji deklic in dečkov.
Najboljši bodo prejeli medalje in pokale, najboljših osem v moški in pet v ženski konkurenci pa tudi denarne nagrade. Vsak udeleženec prejme majico organizatorja in napitek.
Vabljeni v Ormož na predvečer Dneva državnosti!