STRELSTVO, Strelski upi 2016:
Klavdija Jerovšek STRELSKI UP 2016

V Ormožu je minuli teden že 8. leto zapovrstjo potekalo strelsko tekmovanje STRELSKI UPI. Organizira ga Strelsko društvo KOVINAR Ormož in predstavlja eno elitnejših tekmovanj v Sloveniji, tako da se v ormoškem Kovinarju nanj tudi dobro pripravijo.
upi_3

Tekmovanje Strelski upi 2016 je namenjeno mladim do 20 let, letos je torej šlo za rojene leta 1996 in mlajše. Tekmujejo v streljanju s standardno zračno puško. Letos je tekmovalo okrog 80 strelcev iz 17 klubov iz Slovenije in Hrvaške.
Za Strelsko društvo KOVINAR je organizacija takšnega tekmovanja velik zalogaj, sami namreč poskrbijo za ureditev strelišča, logistiko in podobno.

Organizatorji so se tudi tokrat potrudili po svojih najboljših močeh.

Organizatorji so se tudi tokrat potrudili po svojih najboljših močeh.

Po pravilih, ki so znana tekmovalcem že zadnjih osem let, je nagrado oziroma plaketo za Strelski up 2016 dobila Klavdija Jerovšek. V osnovnem delu je bila namreč v absolutni konkurenci prepričljivo najboljša, saj je zadela kar 416,3 kroga in premagala vso konkurenco in še enkrat dokazala, da ženske v streljanju z zračno puško niso samo enakovredne moškim ampak tudi dostikrat boljše od njih. Namreč prvo zasledovalko je ugnala za 6,3 kroga, prvega zasledovalca pa za 5,9 kroga.
V velikem finalu, pa je med mladinkami slavila Hrvatica Tihana Rab, pred Rebeko Slak in Kristinko Finek.

Jana Kolenca je premagala klubska kolegica Klavdija Jerovšek.

Jana Kolenca je premagala klubska kolegica Klavdija Jerovšek.

Med mladinci pa je največ uspeha v velikem finalu najboljše osmerice požel Jakob Petelinek, ki je z zadnjim strelom premagal Jana Kolenca. Tretje mesto je osvojil Domen Jarnik.
Med mladinkami se z 20. mestom najboljše odrezala Anja Fras, Nuša Žnidarič je bila 21., Metka Podgorelec pa 30.
Med mladinci je Žan Tomažič osvojil 18., Matic Slavinec 24., Matjaž Pleh 25, Rok Tomažič 28. in Andrej Majhen 37. mesto.
Ekipno so se zmage na STRELSKIH UPIH 2016 veselili Klavdija Jerovšek, Rebeka Slak in Jan Kolenc – strelci ekipe SD Grosuplje. Prva postava ormoškega Kovinarja, ki so jo sestavljali Nuša Žnidarič, Matic Slavinec in Žan Tomažič je med ekipami zasedla 10. mesto.

Nuša Žnidarič (SD Kovinar Ormož) je gostovala pred kamero naše TV Ormož.

Nuša Žnidarič (SD Kovinar Ormož) je gostovala pred kamero naše TV Ormož.

PRISPEVEK S TEKMOVANJA SI BOSTE LAHKO OGLEDALI V SREDO 30. 11. ob 20.00 uri in V ČETRTKOVI ODDAJI UTRIP ORMOŽA.