ROKOMET, 1. SRL, 14. krog:
Jeruzalem danes v Novem mestu; Zmaga SDA in poraz SDB proti Gorenju

Rokometaši Jeruzalema v 14. krogu danes (sreda 5. 12.) ob 18.00 uri gostujejo pri novomeški Krki, ki po slabem štartu igra iz kroga v krog bolje in je blizu uvrstitve v Ligo za prvaka. V zadnjem krogu so Novomeščani v Izoli remizirali (22 : 22), čeprav so dobre tri štiri minute pred koncem imeli obe točki v svojih rokah.

STAREJŠI DEČKI A (letniki 1998 in mlajši):
Znova padlo Gorenje
Jeruzalem – Gorenje 30 : 27 (17 : 10)
Jeruzalem:
Caf, Fekonja; Luci 1, Bot, Grabovac, Kavčič 1, Plavec 3, Ulaga, Lukner 1 (1), G. Horvat 3 (1), D. Ozmec 7, Žižek Cvetko 7, Kosi 7 (2).
Do 15. minute sta ekipi bili izenačeni, najvišja prednost v prid Jeruzalema je znašala +2 (8 : 6 in 9 : 7). Pri vodstvu domačinov z 10 : 9 je sledil delni izid 7 : 0 in prevzem vodstva z 17 : 9. Obramba je bila odlična, na golu soliden Kevin Caf, protinapad natančen. Takoj na začetku 2. polčasa so Jeruzalemčki pri treh izključitvah Os imeli priložnost, da hitro odločijo zmagovalca, vendar so sledili številni zgrešeni zicerji in Gorenje se je počasi vrnilo v igro. Domačim je šepala realizacija zicerjev, pa tudi obramba več ni bila tako prepričljiva in izjemno motivirani Velenjčani so izid izenačili na 26 : 26. V dramatičnem zaključku so bili spretnejši in srečnejši Ormožani. “Velike ekipe zmagujejo tudi takrat, ko ne igrajo najbolje,” so bile besede po tekmi enega izmed ljubiteljev ormoškega rokometa. V nedeljo 9. decembra ob 11.15 uri na Hardeku sledi tekma proti ptujski Dravi, ki je zadnja v tem letu 2012 in predtekmovanju. Ormožani so si že zagotovili 1. mesto v skupini Vzhod pred ekipami Celja, Gorenja, Drave, Slovenj Gradca in Pomurja. V polfinalu, ki se prične meseca januarja bodo nasprotniki še močnejši.

STAREJŠI DEČKI B (letniki 1999 in mlajši):
Slab 2. polčas preprečil zmago proti Gorenju
Jeruzalem – Gorenje 24 : 26 (12 : 9)
Jeruzalem:
Rizman; M. Hebar 2, Ž. Kociper 4, Ciglar 11, L. Voršič, Petek 1, Šoštarič 1, Jovanovič 1, Škorjanec, Notersberg 3, A. Munda, T. Šulek, P. Ozmec 1, G. Hebar, Štrucl.
Ob odsotnosti Jurček Korpič Lesjaka, Mateja Niedorferja, Nejca Zidariča in Luka Voljča je preostali del ormoške ekipe premalo verjel vase in v to, da lahko tudi v okrnjeni zasedbi užene velenjske Ose, ki so nasploh prvič pri letniku 1999 zmagale na Hardeku. Bolje so pričeli gostje, ki so vodili z 7 : 6. Po dobri igri v obrambi in obrambah Reneja Rizmana na golu Jeruzalema se je domačinom odprlo tudi v napadu in Jeruzalemčki so povedli z 12 : 8. Nažalost so Ormožani v uvodnih minutah 2. polčasa povsem popustili in Gorenju je uspel delni izid 5 : 0 (12 : 13). V Nadaljevanju se je igralo gol za gol, zmeraj so za gol vodili Jeruzalemčki, nazadnje pri izidu 21 : 20. Po vodstvu Gorenja z 23 : 21 se je gostiteljem še enkrat uspelo vrniti v igro in izenačiti na 23 : 23. V zaključku tekme je domačim rokometašem zmanjkalo idej v napadu, obramba, ki je v 2. polčasu prejela kar 17 zadetkov pa je povsem popustila. Na koncu zaslužena zmaga Gorenja. Z večjo dozo samozavesti pri nekaterih nosilcih ormoške igre in ob prenosu želene ter trenirane igre iz treninga na tekmo bi v prihodnosti lahko znova že v polfinalu padlo Gorenje. V nedeljo 9. decembra ob 10.00 uri pri Jeruzalemu gostujejo sovrstniki Drave.