ROKOMET, 14. krog:
Velika točka Ormožanov v Novem mestu
Krka – Jeruzalem 32 : 32 (17 : 18)
Krka:
Vrbinc, Štangelj, Turk; Jurečič 1, Flajs 4, Leban 3, Lavrič, Didovič, Fink 7, Maričič, Irman, Svetelšek 5, Jakše, Orlič 2, Papež 10 (1), Klobčar. Trener: Slavko Ivezič
Jeruzalem: Žuran, Belec; Rajšp 2, Bogadi, Žmavc 1, Radujković 2, Čudič 15 (8), Kirič, Šišmanovič, Gregorc 3, Kljajič 5, Mesarić 2, Špiljak 2. Trener: Saša Prapotnik
Sedemmetrovke: Krka 2/1; Jeruzalem 11/8.
Izključitve: Krka 6; Jeruzalem 2 minuti.
Igralec tekme: Bojan Čudič (Jeruzalem Ormož).
Rokometaši Krke in Jeruzalema so si po prikazanem po dramatični končnici pravično razdelili plen, čeprav bi si obe točki bolj zaslužili gostje iz Ormoža. Zanimivo, da sta se ekipi razšli z neodločenim izidom že v Ormožu, kjer so pravtako izenačili Ormožani. Do 25. minute so bili boljši Dolenjci, ki so v večih primerih največ vodili za dve točki. Vinarjem je največ težav povzročala igra v obrambi, kjer nikakor niso uspeli povezati vsaj dve tri uspešne obrambne akcije. V napadu, ki je bil strpen, je blestel kapetan Jeruzalema Bojan Čudič, ki je do odmora mrežo Novomeščanov zatresel kar 12 – krat (6 – krat iz igre in 6 – krat iz sedemmetrovke). Hugo nas je s svojo igro spomnil na stare čase, ko je skoraj v vsakem krogu blestel v podobnem sijaju. Z dobrim zaključkom je Vinarjem uspelo povesti z 18 : 16, najboljši strelec lige Jernej Papež pa je postavil izid polčasa (17 : 18). V 2. polčasu so gostje zaigrali odlično. Sandi Žuran je s štirimi obrambami zapored uspešno v golu zamenjal poškodovanega Boštjana Belca in Jeruzalem je v 43. minuti povedel 25 : 22 in imel sedemmetrovko. Žal je Čudič po osmih uspešnih poskusih zatresel prečko. Dve minuti kasneje pri vodstvu Ormožanov s 25 : 23 še ena sedememtrovka za goste. Vlogo izvajalca je prevzel Jan Gregorc, ki pa je zgrešil celi gol. V 50. minuti je krožni napadalec Blaž Fink izenačil izid na 27 : 27, sledila pa je še tretja zaporedna zgrešena sedemmetrovka Vinarjev v pičlih sedmih minutah. Čudič je tudi v tem primeru zatresel prečko. Napake Jeruzalema so s pridom izkoristili Krkaši in povedli z 30 : 28 in 31 : 29. Sledil je dramatični zaključek, kjer sta Anže Kljajič ter Siniša Radujković zadela za 31 : 31. Ormožanom se je uspelo obraniti in v napadu je zadel Danijel Mesarić, kateremu sta celjska sodnika Jure Cvetko in Brstin Kavalar sodila prestop. 30 sekund pred koncem je s pravo bombo zadel Papež za 32 : 31. V zadnjem napadu so se odlično znašli Ormožani in Mesarić je sam ostal na črti, kjer je mirno tri sekunde pred koncem zadel mrežo Anžeta Vrbinca za zasluženo izenačenje na 32 : 32. To je bila tretja tekma zapored Krke (Maribor, Izola, Jeruzalem), ki se je končala z neodločenim izidom, kar je redek primer v rokometu. Škoda za ormoške črne minute od 43. do 50. minute, kjer so Vinarji zamudili priložnost za zmago. Pred četo trenerja Saše Prapotnika so še trije krogi. V soboto 8. decembra na Hardeku ob 19.00 uri gostujejo državni prvaki iz Velenja, nato sledita še tekma v gosteh proti Trimu in domača tekma v sredo 19. decembra proti Krškemu. Z osvojenima dvema točkama v zadnjih treh krogih bi Jeruzalemčki pred zimskim počitkom bili zelo zadovoljni.
IZJAVA:
Saša Prapotnik (Jeruzalem Ormož): Čestitke fantom, ki so za “uro in pol” pozabili na vse težave in igrali zase ter pustili srce na igrišču. Glede na potek tekme bi bilo nepravično, če bi Novo mesto zapustili praznih rok. Izkoristili smo luknje v obrambi Krke, ki so nastale ob izgubi obolelega Erčulja in poškodovanega Cvikla. Staro leto želimo končati še z vsaj eno zmago v treh tekmah.
Slavko Ivezić (Krka Novo mesto): Fantje niso spoštovali dogovorjenega pred tekmo, med glavnim odmorom in v minutah odmora. Napad in obramba sta bila slaba. Ekipa ni delovala homogeno in zato je točka odromala v Ormož. Tudi tokrat smo iz rok v zadnjih treh minutah izpustili prednost dveh zadetkov in prejeli gol v zadnjih sekundah. Razočaran sem.

RAZPORED TEKEM za petek 7., soboto 8. in nedeljo 9. decembra 2012:
Petek, 7. december 2012 ob 17.00 uri:
MLAJŠE DEKLICE A: ŽRK Ormož – ŽRK Žalec

Sobota, 8. december 2012 ob 16.00 uri:
KADETI: Jeruzalem Ormož – Drava Ptuj

Nedelja, 9. decembra 2012 ob 10.00 in 11.15 uri:
SDB: Jeruzalem Ormož – Drava Ptuj, ob 10.00 uri
SDA: Jeruzalem Ormož – Drava Ptuj, ob 11.15 uri