BORILNE VEŠČINE:
Mlada Ormožanka in Ormožani uspešni v Italiji

V Riminiju v Italiji je od 3. – 5. junija 2011 pod imenom Best fighter potekala tekma za svetovni pokal v kickboksu. Na tekmovanju je nastopilo okrog 2000 bork in borcev iz 25 držav.
Barve Slovenije je zastopalo 75 nastopajočih, od tega pet iz kluba borilnih veščin Ormož. Poleg mednarodne sodnice Tončke Kaluža so v semi in light kontaktu barve Ormoža zastopali Nuša Štefančič, Žan Tomažič, Matjaž Pleh, Dejan Kociper in Rok Tomažič. Slovenci smo osvojili 30 medalj, od tega jih je pet odromalo v Ormož.

Ponovno je blestela mladinka Nuša Štefančič, ki je v disciplini semi kontakt osvojila 2., v disciplini light kontakt pa 1. mesto. Nuša je tekmovala v kategoriji mladink do 55 kg.

Za razliko od semi kontakta, kjer so vsi fantje izpadli v 1. krogu, so se ormoški borci izjemno odrezali v light kontaktu. Matjaž Pleh je v kategoriji starejši kadeti do 42 kg osvojil 1. mesto, Dejan Kociper pa je v isti kategoriji tekmo končal na 2. mestu.
Lep ormoški izkupiček je z 2. mestom v kategoriji starejši kadeti do 52 kg dopolnil Žan Tomažič.

IZJAVA:
Milan Korotaj (trener KBV Ormož): Z dosežki v Riminiju smo več kot zadovoljni. Pred tekmo smo po tihem pričakovali kakšno medaljo, vendar smo jih na koncu osvojili kar pet, kar je nad pričakovanji.

Mlade Ormožane čaka ta vikend odprto prvenstvo v semi kontaktu v Izlakah v kadetski in mladinski konkurenci do 19 let, nato pa na Rogli še priprave za reprezentančne kandidate.