ROKOMET, 1. A DRL, 14. krog:
JERUZALEM – KRKA Nm 30 : 26 (15 : 14). Protest ormoških navijačev.

Jeruzalem – Krka 30 : 26 (15 : 14)
Jeruzalem:
Balent (9 obramb), Šutalo; Kavčič 2, Petrovič, Ocvirk, Zidarič, Čudič 7 (5), Ciglar, Grabovac, Žuran 7, Kocbek 3, Kosi 4, Ozmec 2, Mesarić 2, Cirar 3, Rajšp, Šoštarič. Trener: Saša Prapotnik
Krka: Brajer, Nunčič (2 obrambi), Tomić (5 obramb); L. Rašo 2, Jurečič 4 (2), Lavrič 3, Didovič 5, Okleščen 3, Pršina, Irman 5 (2), Jakše 3, Udovič, D. Rašo, Bezgovšek, Klobčar 1. Trener: Mirko Skoko
Sedemmetrovke: Jeruzalem 5/5; Krka 5/4.
Izključitve: Jeruzalem 24; Krka 16 minut.
Igralec tekme: Tilen Kosi (Jeruzalem Ormož).
Brodolom v Škofji Loki (poraz z dvanajstimi goli) je na Ormožanih pustil posledice, kar se je videlo v prvih desetih minutah tekme proti Krki. Kar sedem izgubljenih žog so si privoščili gostitelji (kapetan Bojan Čudič kar tri) v uvodnih desetih minutah igre in Krka je najprej povedla za dva zadetka pri rezultatu 3 : 5 in nato ponovno za dva v 11. minuti pri rezultatu 4 : 6. V teh trenutkih je za Jeruzalem bila sama sreča, da je v golu Krke bil popolnoma nerazpoložen vratar Aleksander Tomić (brez obrambe vse do 22. minute). Za zmago Vinarjev je bilo izjemno pomembno obdobje od 11. do 23. minute. Nekaj tehničnih napak in zgrešenih strelov gostov je omogočilo Ormožanom po delnem izidu s 6 : 2 prevzem vodstva z 10 : 8. Polovica od teh šestih doseženih golov je bila dosežena na lahek način iz protinapada ali pol protinapada. To je ugajalo četi trenerja Saše Prapotnika, ki je sicer imela težave na postavljeno obrambo Krke. V zaključku 1. polčasa so Vinarji imeli tri ali celo štiri lepe priložnosti, da uidejo na tri gole prednosti. Zaradi napak se to ni zgodilo in Krka je preko enega svojih najboljših igralcev na tekmi Jana Irmana v zadnjih sekundah prvega dela zadela za -1 (15 : 14 v prid Jeruzalema). V nadaljevanju hud boj za vsako žogo. Jeruzalemu je pri izidu 21 : 19 uspela serija štirih zaporednih zadetkov in prevzem vodstva s kar +6 (25 : 19). Zadnjih deset minut tekme so se Ormožani preveč ubadali s pogledi na semafor, kjer ura nikamor ni tekla. Krka se je po zaslugi napak Jeruzalema skoraj vrnila v igro in se v 57. minuti približala le na dva gola zaostanka (27 : 25). Na krilih bučne podpore ormoške publike je Čudič v 58. minuti zadel iz kazenskega strela (sedemmetrovke 5/5) in povedel svojo ekipo v vodstvo z 28 : 25. Sledila je končnica, kjer je ormoška barka z goloma Roka Žurana in Danijela Mesarića mirno priplula do pomembne zmage, ki ohranja Jeruzalemu možnosti za napredovanje v Ligo za prvaka.

Rok Žuran je za Vinarje dosegel 7 zadetkov.

Rok Žuran je za Vinarje dosegel 7 zadetkov.

IZJAVE:
Saša Prapotnik (trener Jeruzalem): Naša ekipa je danes dala vse od sebe in se oddolžila našim navijačem, katere smo pustili na cedilu v Škofji Loki. Premagali smo odlično ekipo, ki je tudi na Hardeku dokazala, da ni zastonj na visokem tretjem mestu.
Mirko Skoko (trener Krke): Na začetku tekme nismo izkoristili slabih trenutkov Jeruzalema, ki je zaigral v krču. Tu mislim, da je bila prelomnica te tekme, ko smo nasprotniku omogočili, da prevzame stvari v svoje roke. Moramo povedati, da je zmaga domačih zaslužena. Odigrali so odlično tekmo. Navdušil me je Tilen Kosi. V zaključku pa so stvari v svoje roke prevzeli izkušeni igralci Jeruzalema. Mi smo odigrali slabo tekmo. Vratarja sta do 40. minute imela le dve obrambi. Premalo za uspeh na Hardeku, kjer je znova vladalo izjemno vzdušje. Menim, da je bil to pravi derbi, ki je lahko v ponos slovenski elitni ligi.

Tekmo je ob igrišču zaznamoval protest domačih navijačev, ki so že pred tekmo izobesili ogromen 23 metrov dolg transparent z napisom ”Rokometna zveza Slovenije, Ormožani nismo drugorazredni državljani, da nas mečete iz dvoran! To ni Severna Koreja!” Protest je bil posledica sodniške odločitve v prejšnjem krogu, ko so morali navijači zapustiti dvorano v Škofji Loki.

Navijači Jeruzalema so protestirali.

Navijači Jeruzalema so protestirali.

Vinarji sedaj za želenim 4. mestom zaostajajo le še za točko. Na vrhu lestvice je še vedno neporažena Ribnica, tudi ostala mesta v zgornjem delu so ostala nespremenjena, sledijo Koper, Krka, Urbanscape Loka in Jeruzalem Ormož.
teletekst_lestvica

teletekst_rezultati

V naslednjem krogu bodo nove točke lovili v soboto 10. decembra ob 19.00 uri na gostovanju v Trebnjem.

Četa trenerja Saše Prapotnika v soboto 10. decembra odhaja na težko gostovanje v Trebnje.

Četa trenerja Saše Prapotnika v soboto 10. decembra odhaja na težko gostovanje v Trebnje.