Iz vsebine:

  1. Tako kot na vseh srednjih in višjih  šolah ter univerzah, so tudi na Ormoški gimnaziji minuli petek in soboto pripravili informativna dneva. Odličen obisk daje slutiti, da bo na gimnaziji tudi v naslednjem šolskem letu – v vseh treh srednješolskih programih – dijakov več kot dovolj:
  2. Po vseh znanih zapletih po nakupu, je Zdravstveni Ormož lani oktobra končno v fizično last dobil sosednjo vilo. Zaradi prostorske stiske in načrtovanih novih dejavnosti, ter ureditve parkirišč so tudi takoj začeli z urejanjem. V naslednjih dneh bodo tako že zaključena dela na nujnem razširjenem parkirišču za zdravstvenim domom.
  3. Prva polovica februarja je bila pestra, vse naokrog se je veliko dogajalo, tako da le še poglejmo malo za nazaj: Najprej se ustavljamo ob osrednji proslavi ob dnevu kulture, ki so jo pripravili v občini Sveti Tomaž:
  4. Tradicionalno na pustno soboto je v Središču ob Dravi bila pustna povorka. Tudi 58-ta po vrsti je v Središče ob Dravi zvabila številne obiskovalce, v povorki pa se je predstavilo kar 27 pustnih skupin. Po tri najbolj domiselne in aktualne iz vsake kategorije – kar pomeni vrtci, šole skupine brez in z vozili – so tudi nagradili. Pustno povorko tako kot običajno organizira Turistično društvo Središče ob Dravi v sodelovanju z domačo Občino:
  5. Nič več pustnega pa ni bilo več na športnih terenih: Nogometni klub Ormož je pred kratkim bil gostitelj mednarodnega turnirja za mlajše kategorije. V dveh dneh so tekmovale selekcije U8, U9, U11 in u13. Turnir je potekal na dveh lokacijah.
  6. V sklopu priprav na 2.del prvenstev v Ptujski super ligi so pričeli tudi Ormoški rokometaši. V športnem parku Mestna graba so gostili nogometaše iz sosednje nogometne lige, iz Ljutomera:
  7. Futsalerji v 1. SFL so odigrali tekme 17. kroga. Vodilni trojček, med katerim je tudi ljutomerski Meteorplast, je bil uspešen. V Prlekiji so Meteori gladko opravili s Sevnico.