Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 7. 6. 2024 do 7.00 dne 10. 6. 2024 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

 

PETEK 7. 6. 2024

 

Ob 14.40 so policisti med postopkom zasegli manjšo količino prepovedane droge. Zoper kršitelja sledi hitri postopek po zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

 

 

SOBOTA 8. 6. 2024

 

Ob 04.45  smo bili obveščeni o kršitvi JRM. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog v zvezi kršitve določil ZJRM-1.

 

Ob 09.50 so policisti od oškodovanca sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Goljufije. Po zbranih obvestilih bodo na državno tožilstvo posredovali kazensko ovadbo.

 

Ob 16.46 so policisti bili obveščeni o ilegalnih pribežnikih. Policisti so po prejetem obvestilu prijeli pet drž. Sirije, kateri so nedovoljeno prestopili državno mejo. Osebe so v postopku podale namero za mednarodno zaščito in so bile po zaključenem postopku odpeljani v azilni dom.

 

 

NEDELJA 9 .6 . 2024

 

Ob 15:41 so policisti bili obveščeni ilegalnih pribežnikih. Policisti so po prejetem obvestilu prijeli 3  državljane Sirije, kateri so nedovoljeno prestopili državno mejo. Osebe so v postopku podale namero za mednarodno zaščito in so bile po zaključenem postopku odpeljani v azilni dom.

 

Ob 18.21 smo bili obveščeni o ilegalnih pribežnikih. Policisti so po prejetem obvestilu prijeli 9  tujcev (6 državljanov Sirije, 2 državljana Egipta, 1 državljan Irana), kateri so nedovoljeno prestopili državno mejo. Vsi tujci so v postopku podali namero za mednarodno zaščito in so bili po zaključenem postopku odpeljani v azilni dom.

 

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 10. 6. 2024:

– v kolikor bi občani opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so  lahko nedovoljeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.

 

– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v     cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok     prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, idr.).

 

– vse poslušalce ponovno opozarjamo, da naj ne odpirajo prejetih SMS sporočil oz. sporočil po elektronski pošti, katera so jim neznana, saj v zadnjem času obravnavano povečano število kaznivih dejanj s področja spletnih goljufij.

 

Pripravili policisti PP ORMOŽ