Odgovor na zapis iz dne 4.10.2012
Na škodo mladih rokometašev

Tekma med mladinci Velike Nedelje Carrera Optyl in Jeruzalema Ormož, ki je bila odigrana v soboto ob 19.00, nima nobenega predznaka vprašljivosti. Pri Veliki Nedelji namreč tekme organiziramo v času, ko so prosti igralci in trener. Kar nekaj naših igralcev je dijakov in študentov in za njih je na prvem mestu šola, zato med tednom bivajo v kraju šolanja. Tudi naši trenerji so zaposleni v raznih delovnih organizacijah in zanje je na prvem mestu pač služba. Ker za svoje trenersko delo ne dobivajo plače, tako kot nekateri trenerji v drugih klubih, ampak delujejo v svojem prostem času, temu prilagajamo organizacijo tekem. Pri tem pa ne smemo pozabiti še vseh ostalih sodelujočih, kot so zdravstvena služba, zapisnikarji in časomerilci, ki so prav tako volonterji in delo opravljajo v svojem prostem času.
Tudi v soboto je bilo tako, saj so člani odigrali tekmo v petek, kadeti, ki so prav tako člani mladinske ekipe, pa v soboto dopoldan. Trener je imel prosto soboto, zato smo izkoristili priložnost za organizacijo tekme.
Tukaj ne gre za nobeno rivalstvo, ki naj bi bilo staro več kot deset let. V RK Velika Nedelja ne čutimo nobenega rivalstva. To potrjujemo z dejstvom, da so nekateri mlajši igralci, ki so svojo pot začeli pri Veliki Nedelji, brez težav posojeni v Ormož. Ko ste pred zaključkom minule sezone želeli igralce za pomoč pri ekipah mlajših dečkov in kadetih, smo vam ustregli in igralce posodili za določen čas. Med mlajšimi dečki je ob že prej posojenemu Anžetu Šoštariču bil posojen še Rene Škerjanec, med kadeti pa Filip Bombek, Jure Hržič in Matic Pfeifer.
Tudi ko omenjate sodelovanje v smislu dobrososedskih odnosov, nimate prav. Ko ste prosili za prestavitev tekme kadetov, smo vam ustregli, kakor tudi pri prestavitvi nekaterih drugih tekem v minuli sezoni. Na turnir v Linz je odšla ekipa SDA , vi pa ste kot vzrok prestavitve navedli odsotnost trenerjev zaradi odhoda v Linz. Nismo delali težav in smo dali soglasje za prestavitev tekme kadetov. In prav ta prestavitev nas sedaj zelo tepe, saj so vikendi natrpani s tekmami rednega dela, v zaostanku pa imamo še tekmo prvega kroga.
Po vsem napisanem in argumentiranem mislim, da imate težave z rivalstvom v vašem klubu oziroma imajo težave posamezniki, ki delujejo v vašem klubu.
Rivalstva ni bilo čutiti tudi po končani tekmi, ko je pred športno dvorano med starši obeh ekip potekal sproščen pogovor in vsi so si zaželeli čim boljše nadaljevanje sezone.
V nadaljevanju ne želimo polemizirati preko medijev in ta odgovor je zadnji, ki ga posredujemo medijem, v katerih ste sami objavili članek.

RK Velika Nedelja Carrera Optyl