ROKOMET, 1. A SRL, Liga za obstanek, 3. krog:
Slovan bolj želen zmage
Slovan – Jeruzalem 29 : 28 (15 : 12)
Slovan: Župič (12 obramb), Kastelic; Erak, Križman, Sankovič 5, Bogdanič Jenko 2, Matajič 3, Cvetko, Skušek 7 (7), Kete 5, Pogačnik 6, Kolakovič, Jandrič, Kovačič 1, Krivic. Trener: Mladen Stanič
Jeruzalem Ormož: Žuran (6 obramb), Belec (7 obramb), T. Cvetko; Poznič 2, Kolmančič 1, Putarek, Bogadi 1, Radujković 2, Čudič 10 (7), Gregorc 3 (1), Šišmanovič 5, Mesarić 2, Rajšp, Peček 2, Kirič. Trener: Saša Prapotnik
Sedemmetrovke: Slovan 8 (7); Jeruzalem 9 (8).
Izključitve: Slovan 8; Jeruzalem 6 minut.
Rokometaši Jeruzalema so v tretji tekmi Lige za obstanek po dveh zmagah proti Krškem in Izoli doživeli prvi poraz. Za Vinarje je bila usodna ekipa Slovana. Gostitelji so bili bolj želni zmage in po prvem prevzemu vodstva s 3 : 2 prednosti več niso izpustili iz svojih rok. Najvišja prednost Slovana je znašala pet zadetkov, 18 : 13 v 34. minuti. Jeruzalem se je v 45. minuti približal le na gol zaostanka, 23 : 22, a so sila borbeni domačini znova v 56. minuti ušli na štiri gole prednosti, 29 : 25. Za popolni preobrat je Vinarjem zmanjkalo časa. Zdaj prednost sedmouvrščenega Jeruzalema na lestvici znaša le točko pred osmouvrščenim Slovanom. V 4. krogu Lige za obstanek Jeruzalem v petek 11. aprila ob 19.30 uri na Hardeku gosti zasedbo Sviša iz Ivančne Gorice.

ROKOMET, 1. B SRL, 18. krog:
Velika Nedelja nemočna proti Dravi
Velika Nedelja Carrera Optyl – Drava 21: 31 (12 : 19)
Velika Nedelja Carrera Optyl:
Zorec 2, Kaučič, Bombek, Hanželič 3, Bezjak 2, Veselko, Štefičar 11, Preac 7 obr., M. Špindler, Dogša 2 obr., Lorenčič, Cimerman 3, Šerod. Trener: Bojan Munda
Derbi, kot so tekmo nekateri imenovali, so zasluženo dobili gostje. Gledalci v športni dvorani Velika Nedelja so videli vse, kar lahko ponudi rokometna tekma. Dogajali so se tudi dogodki, ki na športna igrišča ne sodijo, vendar …
Tekmo so bolje začeli domači, ki so vodili vse do 12. minute, ko so gostje iz sedemmetrovke izenačili in takoj zatem prešli v vodstvo, ki so ga do konca polčasa iz minute v minuto uspešno višali. Po končanih 30 minutah so gostje zadeli še z 9 metrov za prednost 12 : 19. Tekma je bila na trenutke zelo groba, kar pa sta sodnika dovoljevala in bila v veliki meri odgovorna za dogodke, ki so se zgodili v nadaljevanju tekme. Kar nekaj prekrškov (Hanželič, Požar, Lukežič) ni bilo pravilno sankcioniranih, zato je bila nervoza na obeh straneh še nekoliko višja.
Tudi v nadaljevanju tekme je bil razplet podoben zaključku prvega dela. Gostje so igrali bolje, “močneje” in so popolnoma nadzorovali potek tekme. Da bi lahko prišlo do neljubih dogodkov, je bilo čutiti že v zraku. Tudi prijateljski pogovor med navijači obeh klubov med polčasoma je bil napeljan v tej smeri, saj je bila ugotovitev vseh, da sta sodnika tokrat “premehka”. Prvič se je zaiskrilo v 41. minuti, ko je Aleš Bezjak naredil nepotrebni prekršek, saj je v pol protinapadu zaustavljal Žiga Lesjaka, ta pa je odreagiral nešportno in ponudil komolec domačemu igralcu. Epilog: rdeča kartona. Ob teh dogodkih je svojo veličino pokazala tudi klop gostov, saj je trener gostov delil psovke vsem po vrsti (domači mu seveda niso ostali dolžni), pomočniki pa so se obnašali kot veliki mirovniki. Po umiritvi strasti se je tekma nadaljevala tako, kot do omenjenih dogodkov, saj so gostje uspešno branili visoko vodstvo, ki je v 49. minuti znašalo že 17 : 29. Ko smo vsi v dvorani pričakovali konec tekme in še en poraz domačih je ponovno počilo. Tokrat je bil avtor incidenta Bojan Cimerman, ki je ob prekršku odreagiral nešportno in s komolcem udaril Jana Maroha. Naenkrat so bili na igrišču vsi, ki so še sekundo prej sedeli na klopi za rezervne igralce. Epilog: rdeči kartoni za Cimermana, Potočnjaka in Munda?
Po koncu tekme je sledilo veliko veselje gostov, domači pa so še enkrat sklonjenih glav zapustili parket športne dvorane. Tekma seveda še ni bila končana, saj je bilo potrebno izpolniti poročila in izjave, gosti pa so “morali” prepričati sodnike kako in kaj, šele nato je sledil stisk rok.
Vir: RK VELIKA NEDELJA CARRERA OPTYL
Tekma na TV ORMOŽ je na sporedu v sredo 2. 4. 2014 ob 20.05 uri in v četrtek 3. 4. 2014 ob 16.00 uri.

MLAJŠE SELEKCIJE:
MLADINCI (letniki 1993 in mlajši):
Ormožani še v tretje letos boljši od Maribora
Maribor – Jeruzalem 27 : 29 (14 : 11)
Jeruzalem: Kuzmič (4 obrambe), T. Cvetko (4 obrambe); Kolmančič 3, Kavčič, V. Lukman 2, Štumberger, Kirič 1, Žižek Cvetko 1, G. Horvat 2, Kocbek 5 (4), D. Ozmec, Šandor 6, Topolovec 2, Kosi 7.

Domačini so večkrat vodili v 1. polčasu za pet zadetkov (9 : 4, 10 : 5, 11 : 6), vendar se borbeni gostje niso predali, čeprav so v 1. polčasu zapravili kar tri sedemmetrovke (dve Kolmančič, eno Kosi). V 2. polčasu precej boljša igra Jeruzalema, ki je v zaključku tekme večkrat povedel za tri (23 : 26, 24 : 27, 25 : 28, 26 : 29). Kljub vsem naporom domačinov so Jeruzalemčki prišli do več kot zaslužene zmage in so korak pred osvojitvijo tretjega mesta v mladinski 2. SRL, kar je precej več kot je kdorkoli pričakoval pred začetkom sezone. Ekipo v Mariboru so namreč sestavljali en igralec letnika 1995 (Kirič), dva igralca letnika 1996 (Kocbek, T. Cvetko), šest igralcev letnika 1997 (Kuzmič, Kolmančič, Lukman, Štumberger, Šandor, Topolovec) in pet igralcev letnika 1998 (Kavčič, Ozmec, Žižek Cvetko, Horvat, Kosi). Čestitke fantom za prikazane igre v letošnjem prvenstvu!

KADETI (letniki 1997 in mlajši):
Visoka zmaga pri Dol Hrastniku
Dol Hrastnik – Jeruzalem 24 : 38 (15 : 20)
Jeruzalem:
Kuzmič (12 obramb), Caf (1 obramba), Fekonja (7 obramb); Kavčič 1, Kolmančič 5 (1), G. Horvat 5 (1), V. Lukman 2, Štumberger, Grabovac 2, Žižek Cvetko 3, D. Ozmec 1, Topolovec 2, Ulaga 1 (1), Šandor 12, Kosi 4 (3).
Le še ena zmaga na zadnjih treh tekmah polfinala loči Jeruzalemčke od potrditve nastopa na drugem zaporednem Final 4 kadetov. Na sporedu sta še domači tekmi proti Šmartnem in Svišu ter gostujoča tekma proti Krškem. O tekmi v Dol Hrastniku je nepotrebno izgubljati preveč besed, saj vse jasno pove končen izid. Mladi Vinarji so zanesljivo nadigrali domačo ekipo za kar štirinajst zadetkov. Spomnimo se, da so Ormožani prvo tekmo na Hardeku dobili težko s 34 : 32, vendar takrat brez štirih nosilcev igre.

STAREJŠI DEČKI A (letniki 1999 in mlajši):
Znova igra v valovih od odlične do katastrofalne
Radeče – Jeruzalem 22 : 31 (9 : 16)
Jeruzalem:
Firšt Šeruga, Rizman; Jovanovič, Niedorfer 2, Šoštarič 5, M. hebar 5 (3), Petek 2, Škorjanec, Zidarič 5 (1), Koderman 6, Ciglar 6, Belec, A. Munda, G. hebar, P. Ozmec, J. Zadravec.
Gostje so odlično pričeli tekmo in povedli z 8 : 3, nato pa padli v igri in domačini so znižali zaostanek le na zadetek (9 : 10). Znova so sledile odlične minute Jeruzalemčkov in delni izid z 8 : 0 (18 : 9). V nadaljevanju znova bleda igra Ormožanov, ki so znova igrali v valovih od odlične do katastrofalne igre. Nastop na Final 4 je zagotovljen, forma pa daleč od želene in upati je, da se ekipa pobere do zaključnega turnirja in zaigra v formi kot jo je krasila meseca januarja in februarja. V torek 1. aprila ob 18.00 uri Jeruzalemčki na Hardeku gostijo zasedbo Gorenja v zaostali tekmi.

STAREJŠI DEČKI B (letniki 2000 in mlajši):
Kljub le sedmim igralcem zanesljiva zmaga
Radeče – Jeruzalem 24 : 35 (11 : 15)
Jeruzalem:
Firšt Šeruga; Belec 9 (1), A. Munda 1, G. Hebar 6 (3), P. Ozmec 5, J. Zadravec 7, T. Šulek 7 (1).
Kljub le sedmim igralcem zanesliva zmaga Jeruzalemčkov v Radečah. V torek 1. aprila ob 16.50 uri na Hardek v zaostali tekmi prihaja Gorenje, ki je vodilno moštvo polfinalne skupine B in eden glavnih favoritov za naslov državnih prvakov.