FUTSAL, DP U18, polfinale, druga tekma:
Zmaga Petelinov tudi v drugo
Stripy Škofja Loka – Tomaž Piizeria Ozmec 1 : 3 (0 : 2)
strelci:
0 : 1 Školiber (4), 0 : 2 Kamenšek (8), 1 : 2 Kanc (23), 1 : 3 Zlatnik (26).
Tomaž: Starčevič, Ketiš; Magdič, Školiber, Goričan, Gašparič, Kamenšek, Plavec, Rajh, Zlatnik, Belšak. Trenerja: Marjan Magdič in Matej Gajser
Mladi Petelini do 18 let iz Svetega Tomaža so tudi v drugo dokazali, da so boljši od Škofjeločanov in se s skupnim izidom 8 : 2 suvereno uvrstili v veliki finale, kjer jih čaka Extrem Fragmat Sodražica. Tudi v povratni tekmi so futsalerji Tomaža bili boljša ekipa na igrišču. Povedli so v 4. minuti, ko je zadel Školiber. Gosti so iz outa izvedli kombinacijo, kjer je Zlatnik za sabo potegnil dva nasprotna igralca in Školiber je na devetih metrih ostal povsem sam in silovito zadel z levico. Štiri minute kasneje so gostitelji klonili še v drugo. Zlatnik je prodrl po desni strani in s težke situacije sprožil proti golu Škofjeločanov ter zadel vratnico. Odbito žogo od okvirja vrat je prvič še uspel blokirati vratar Krupić, v drugo pa je Kamenšek zadel skozi noge domačemu vratarju. Nato so sledile minute futsalerjev Stripya, ki so si priigrali kar nekaj obetavnih priložnosti za znižanje zaostanka, vendar je Starčevič na golu Tomaža svojo nalogo znova opravil odlično. V 23. minuti so Škofjeločani uspeli doseči časten zadetek. Iz prostega strela iz kakšnih enajstih metrov je bil uspešen Kanc, po tem, ko sta se iz živega zidu umaknila Kamenšek in Školiber. V nadaljevanju so domačini imeli celo šestmetrovko, da izid izenačijo, vendar je poskus Bernika zaustavil Starčevič. Prekršek za najstrožjo kazen in rumeni karton je naredil Goričan. V 26. minuti je končen izid povratne tekme postavil Zlatnik. Kapetan Magdič je na sredini igrišča ukradel žogo in asistiral do Zlatnika, ki je iz desne strani iz šestih metrov sprožil visoki strel v kratek kot mimo glave vratarja Krupića za štirinajsto zaporedno zmago Petelinov v prvenstvu 2013/14. V velikem finalu bo Tomažu na nasprotni strani stal Extrem Fragmat Sodražica, ki je v drugem polfinalu s skupnim izidom 11 : 7 ugnal futsalerje Keblja Mibus prevozi. Tekmi velikega finala bosta odigrani v soboto 5. (Sodražica) in 12. aprila 2014 (Ormož). Tomaž je v vlogi velikega favorita za naslov državnih prvakov.

V velikem finalu Peteline 5. in 12. aprila čakata tekmi proti Sodražici. Povratna tekma bo odigrana v soboto 12. aprila 2014 v Ormožu.

V velikem finalu Peteline 5. in 12. aprila čakata tekmi proti Sodražici. Povratna tekma bo odigrana v soboto 12. aprila 2014 v Ormožu.