ROKOMET:
Stari del Utrechta navdušil rokometaše

Velikokrat se zgodi, da si sodelujoči športniki na različnih tekmovanjih zaradi natrpanega urnika nimajo možnosti ogledati mesto gostitelja. Da se ne bi zgodilo kaj podobnega so mladi rokometaši Slovenije takoj izkoristili prvo priložnost in prosti čas namenili za obisk starega dela mesta Utrecht. Stari del mesta je od hotela NH, kjer bivajo Slovenci oddaljen dobrih 200 metrov. Utrecht šteje 320.000 prebivalcev in se lahko pohvali z najstarejšim študentskim mestom. Danes Univerzo v Utrechtu obiskuje več kot 35.000 študentov.

Utrecht steje 320.000 prebivalcev.

GALERIJA FOTK UTRECHTA:

Opravljen tudi drugi trening
V nedeljo so varovanci trenerja Saše Prapotnika od 11.45 do 13.00 ure opravili še drugi trening v Utrechtu. Trening je potekal na glavnem igrišču, kjer bo potekal tudi turnir za fante. Po ogrevanju so fantje ponovili kombinacije v napadu v igri 6 atoledo na 6, 6 na 5 in 5 na 6. V zadnjih petnajstih minutah treninga je sledila še igra in prosto šutiranje po pozicijah. Ob 16.00 uri si je ekipa v »videoroomu« ogledala Norvežane, ki bodo v ponedeljek 15. julija ob 19.30 uri prvi nasprotnik Slovenije. Vse misli ekipe so zaenkrat usmerjene le k tekmi s Skandinavci, katere vodi pred leti odličen rokometaš Stian Vatne.

Po prvem treningu.

Prvo ime in strelec Norvežanov je desni zunanji igralec Simen Nicolay Schoenningsen (190 cm), ki je na dvanajstih mednarodnih tekmah dosegel 62 zadetkov za Norge. V ekipi Norveške sta tudi dva dvometraša: Eirik Koepp (204 cm) in Magnus Abelvik Roed (202 cm). Povprečna višina Norvežanov znaša 190.30 cm.
Ob 20.00 uri v nedeljo Slovenija odhaja na otvoritev tekmovanja na nogometni stadion FC Utrechta. V ponedeljek je tretji trening na sporedu ob 10.15 uri in po pravilih lahko traja le 45 minut. Ob 19.30 uri pa bo šlo zares. Tekma z Norveško. Živčki že delujejo. Tekmo bo sodil madžarski par Buza/Pinizsi. Slovenski sodnici Bregar /Zorko bosta delili pravico na ženski tekmi med Norveško in Nemčijo.