ROKOMET; Utrecht 2013:
Prvi dan spoznavanje Utrechta in dvorane

Prihod dve uri prej od predvidenega
Prvi avtobus za Utrecht je na mesto dogodka prispel ob 7.00 uri, avtobus s slovenskimi rokometaši letnika 1996 pa uro kasneje. Že ob 8.00 uri je četa trenerja Saše Prapotnika pozajtrkovala in se odpravila v sobe Hotela NH, ki je od dvorane za rokomet oddaljen pičlih 300 metrov. Po kratkem počitku se je ekipa ob 13.00 uri zbrala na kosilu, ob 16.00 uri pa v dvorani Jaarbeurs kot edina reprezentanca opravila sobotni trening. Namreč treningi s strani organizatorjev v soboto niso bili dovoljeni, ampak malo “balkanske krvi” nikoli ne škodi in Slovenci so opravili uro ter četrt treninga lažje intezitete. Trenirali so vsi fantje, tudi poškodba kapetana Jake Malusa je praktično že pozabljena. Sicer je pot od Ljubljane do Utrechta trajala 15 ur, vendar so fantje v dobrem vzdušju skupaj z odbojkaricami in gimnastičariji odlično prestali pot.

Slovenci se prilagajajo novi hrani.

Trening, večerja, ogled Utrechta
Trening je potekal brez težav in v “drugi prestavi”, saj je pot le terjala določeni davek. Največ težav je pot z avtobusom povzročala vratarju Urhu Kastelicu, ki meri v višino 201 cm. Krči v nogah so se Kastelica držali tudi na prvem treningu. Na treningu je ekipa ponovila vse uigrane akcije in dokazala, da je pripravljena na turnir. Po treningu je ekipa 5 minut posvetila druženju s televizijo Ormož, ki bo poskrbela za eno urni film po koncu tekmovanja v Utrechtu. Vzdušje v ekipi je odlično in fantje upajo, da bo tako tudi na igrišču na tekmah, ki bodo štele za točke.

Film v nastajanju....

Prvi dan filma je ze nastal.

Po treningu in večerji je sledil ogled Utrechta, ki je navdušil vse prisotne. Mesto, ki šteje 320.000 prebivalcev je navdušilo praktično vse. Mlade Slovence in strokovni štab so navdušile tudi Nizozemke. Prvi dan sta trenerja Goran Debelak in Uroš Krstič zaključila s tehničnim mitingom, Marjan Potokar in Saša Prapotnik pa s sestankom trenerjev preostale slovenske delegacije.od atletov, gimnastičarjev, judoistov, kolesarjev, plavalcev, odbojkarjev, tenisačev.

Reprezentanca letnikov 1996 v Utrechtu.

V nedeljo 14. julija rokometaše čaka zbujanje ob 7.00 uri, zajtrk ob 7.30 uri, trening ob 11.45 uri. Trening bo potekal na igrišču številka 1, kjer se bodo mladi Slovenci pomerili tudi v uvodnem srečanju z Norveško. Svečana otvoritev bo potekala na nogometnem stadionu FC Utrecht od 20.00 do 22. 00 ure. Potem pa gre zares! Cilj je polfinale, želje pa precej višje!

Obisk po Utrechtu.