ROKOMET:
Člani Jeruzalema doživeli poraz proti Svišu; Letniki 1998 in 2000 osvojili turnir v BiH

Sviškoti bolj želni zmage
Jeruzalem – Sviš 26 : 27 (16 : 15)
Jeruzalem:
Žuran (2 obrambi), Belec (2 obrambi), T. Cvetko; Poznič, Bogadi 2, Radujković 3, Kolmančič 2, Čudič 9 (4), Gregorc 2, Mavrič, Šišmanovič 5, Mesarić 3, Rajšp, Peček, Kirič. Trener: Saša Prapotnik
Sviš: Marjanovič (5 obramb), Slapničar (2 obrambi); Tekavec, Potokar, Zavodnik 7, Muhovec, S. Stopar 6 (2), Pekolj, Bučar, Kalabić 3, Strmole, Sašek 3 (1), G. Stopar 3, Sendelbah, Tomšič 5. Trener: Miloš Aksentijević
Sedemmetrovke: Jeruzalem 6/4; Sviš 3/3.
Izključitve: Jeruzalem 2; Sviš 4 minute.
Rokometaši Jeruzalema so v 1. A SRL v 4. krogu Lige za obstanek doživeli proti gostom iz Ivančne Gorice poraz s 26 : 27 in Sviškote vrnili med žive glede obstanka v ligi. Uvodne minute niso kazale, da bi lahko prišlo do takšnega razpleta tekme, vendar so se stvari zasukale v prid Sviša.
Po seriji petih zaporednih zadetkov so Ormožani v 12. minuti povedli z 9 : 3 in kazalo je, da bo zmaga ostala na Hardeku. S tem se niso strinjali borbeni gostje, ki so počasi, vendar vztrajno nižali zaostanek in v 35. minuti najprej izenačili na osemnajst, v 37. minuti pa celo prehiteli gostitelje pri vodstvu z 20 : 18. Do konca tekme Jeruzalem več ni povedel niti enkrat, gostje pa so držali prednost enega do dveh zadetkov. V obdobju od 55. do 60. minute so Vinarji dosegli le en zadetek, gostje pa dva, kar pa je zadostovalo za minimalno zmago Sviša, ki si je na tej tekmi enostavno bolj želel zmage.
Pri domačih sta vratarja Sandi Žuran in Boštjan Belec zbrala le štiri obrambe; na drugi strani sta vratarja Sviša bila le za odtenek boljša in sta zbrala 7 obramb.
Prvi strelec Vinarjev je z devetimi zadetki bil Bojan Čudič, ki je štiri zadetke dosegel iz kazenskih strelov. Pet zadetkov je dodal Aleš Šišmanovič. Pri gostih je Denis Zavodnik dosegel sedem, Simon Stopar šest in Miha Tomšič pet golov.

Mladi Ormožani navdušili Maglaj
Generaciji letnika 1998 in 2000 RK Jeruzalem Ormož sta se minuli vikend udeležili mednarodnega turnirja v Maglaju v Bosni in Hercegovini. Obe ekipi sta navdušili z igro in zasluženo osvojili 1. mesto. Še posebej je presenetila ekipa letnikov 2000, ki je zaigrala proti fizično močnejšim nasprotnikom, vendar je z fanatično borbenostjo dosegla vse tri zmage. Iz vrst Jeruzalema prihajata tudi najboljša igralca turnirja Gašper Horvat (1998) ter Gašper Hebar (2000) in najboljši golman turnirja Žan Firšt Šeruga.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rezultati letnikov 2000 in mlajših:
predtekmovanje:
RK Sloga Doboj 20 : 16, RK Goražde 17 : 8.
finalna tekma: RK Maglaj 16 : 14

Rezultati letnikov 1998 in mlajših:
predtekmovanje:
RK Goražde 27 : 16, GRK Varaždin 26 : 17
finalna tekma: RK Maglaj 26 : 17

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Najboljši posamezniki na turnirju – letniki 2000 in mlajši:

Najboljši igralec – Gašper Hebar (Jeruzalem)
Najboljši strelec – Nedim Hadžić (Maglaj)
Najboljši golman – Žan Firšt Šeruga (Jeruzalem)

Najboljši posamezniki na turnirju – letniki 1998 in mlajši:
Najboljši igralec – Gašper Horvat (Jeruzalem)
Najboljši strelec – Harun Džambegović (Goražde)
Najboljši golman – Todor Jandrić (Vojvodina)

selekcije_jeruzalem_ormoz

Končni vrstni red – letniki 2000 in mlajši:
1. RK Jeruzalem Ormož
2. RK Maglaj Maglaj
3. MRK Goražde Goražde
4. RK Lokomotiva Brčko
5. RK Sloga Doboj
6. RK Vojvodina Novi Sad

bhtmag_live15
Za letnike 2000 in mlajše so nastopili: Žan Firšt Šeruga, Jan Zadravec, Anže Notersberg, Gašper Hebar, Aljoša (Alija) Munda, Primož Ozmec, Ivo Belec, Tobi Torič, Uroš Horvat, Blaž Zadravec.

Končni vrstni red – letniki 1998 in mlajši:
1. RK Jeruzalem Ormož
2. RK Maglaj Maglaj
3. RK Vojvodina Novi Sad
4. RK Varaždin Varaždin
5. RK Ivančica Ivanec
6. MRK Goražde Goražde

bhtmag_live22
Za letnike 1998 so nastopili: Kevin (Kenan) Caf, Gregor Fekonja; Dominik Ozmec, Gašper Horvat, Tilen Kosi, Boštjan Žižek Cvetko, Nejc Zidarič, Miha Kvačič, Rok Koderman, Žak Ciglar, Žan Kociper, Timon Grabovac, Rok Koderman.