ROKOMET, NLB leasing liga, 13. krog:
Ranjeni lev pri ranjenem levu

ČLANI, sobota 6. 12. 2014 ob 19.00 uri: Ribnica Riko hiše – Jeruzalem Ormož
Tekma in izguba domače točke v 12. krogu proti Svišu (26 : 26) je v vrstah Jeruzalema analizirana in že arhivirana. Analiza je pokazala, da so za izgubo točke krive (pre)številne napake domačih fantov tako v napadu kot v obrambi. V odločilnih trenutkih tekme zbranost ni bila na pravem mestu, kar je presenetljivo na bogate prvoligaške izkušnje Bojana Čudiča, Siniše Radujkovića, Danijela Mesarića, Davida Bogadija in Jana Gregorca. V soboto 6. 12. ob 19.00 uri Vinarji odhajajo na težko gostovanje k Ribnici, ki je pred sezono veljala za absolutnega favorita glede osvojitve četrtega mesta. Vendar so se stvari v zadnjem mesecu zasukale v nasprotno smer glede želja Ribničanov in slednji se bodo morali še kako potruditi, da do konca rednega dela sezone prehitijo trenutno četrtouvrščeno zasedbo Trima. Ribničani so na zadnjih treh gostovanjih zabeležili tri poraze. Padli so v Ivančni Gorici, Velenju in zdaj v zadnjem krogu še v Slovenj Gradcu, kar je veljalo za največje presenečenje 12. kroga. Trener Robert Beguš ima na razpolaganju enega boljših vratarskih dvojcev v ligi. Jošt Perovšek in Mark Klarič skrbita za mirnost v zadnji vrsti. V zunanji liniji vse niti igre držita Patrik Leban in Blaž Nosan, katerima pomagajo še levoroki Alen Markovič in mladi nadarjeni Jan Grebenc. Na levem krilu Jan Pucelj in na desnem krilu prekaljeni Janez Skušek prežita na napako nasprotnika v napadu, za kar je nasprotnik “nagrajen” z lahkim golom iz protinapada. Zato bo igra Jeruzalema v napadu v prvi vrsti morala biti strpna, napake se bodo morale znižati na minimum, saj bo za enakovreden boj potrebno prejeti čim manj lahkih golov iz protinapadov. Brez čvrste igre v obrambi in vsaj petnajstih ali več obramb ormoških vratarjev, Vinarji v Ribnici nimajo možnosti za presenečenje. Domačini so v vlogi absolutnega favorita, vendar tudi pri njih je opazen padec v igri in mogoče je to priložnost za ekipo trenerja Saše Prapotnika. V taboru Jeruzalema upajo, da do konca leta zberejo še štiri točke (Ribnica, Krško, Slovenj Gradec) in si zagotovijo obstanek v ligi. Glede na težave s poškodbami pa še vedno velja, da vsaka točka osvojena do konca jesenskega dela prvenstva šteje dvojno. Zato tudi izgubo točke proti Sviškotom v taboru Ormožanov niso vzeli tragično.

ČLANI, sobota 6. 12. 2014 ob 20.00 uri: V. Nedelja Carrera Optyl – Škofljica
Rokometaše Velike Nedelje čaka domača tekma (11. krog) proti Škofljici, ki je premagljiv nasprotnik. Seveda bo potrebno sestaviti dva solidna polčasa, kar pa ekipi trenerja Tomija Matjašiča v zadnjem času nikakor ne uspeva. Prvo ime Škofljice je Celjan Sebastjan Obajdin Parfan, bivši kadetski in mladinski reprezentant Slovenije pri letniku 1986. Pomembno vlogo pri Škofljici, ki je na 6. mestu z 11 točkami igra še en Celjan, Anej Jovanovič. Fanta poznamo še iz časov, ko je igral za ormoški Jeruzalem. Pred leti je Jovanovič veljal za enega večjih talentov v državi (letnik 1986), vendar so mu hude poškodbe prekrižale načrte. Tekma pri V. Nedelji je na sporedu ob 20.00 uri, mlada ekipa, ki je letos prikazala določen napredek v igri pa si zasluži podporo navijačev.

Med mlajšimi selekcijami le tri domače tekme – mladinci Velike Nedelje v nedeljo 7. 12. gostijo Gorenje, kadeti V. Nedelje v soboto 6. 12. gostijo Dravo, prvo bodo že v petek 5. 12. ob 17.00 uri na igrišče stopili Združeni mlajši dečki A, ki bodo pri V. Nedelji v okrnjeni zasedbi gostili sovrstnike ptujske Drave
RAZPORED TEKEM 5. – 7- 12. 2014:
MLADINCI, torek 9. 12. 2014 ob 19.30 uri: Rudar Trbovlje – Jeruzalem Ormož
MLADINCI, nedelja 7. 12. 2014 ob 17.00 uri: V. Nedelja Carerra Optyl – Gorenje Velenje

KADETI, torek 16. 12. 2014 ob 17.15 uri: Jeruzalem Ormož – Slovenj Gradec (tekma je na željo gostov prestavljena)
KADETI, sobota 6. 12. 2014 ob 11.00 uri: V. Nedelja CO & J. Ormož – Drava Ptuj (tekma se igra pri Veliki Nedelji)

STAREJŠI DEČKI A, nedelja 7. 12. 2014 ob 16.00 uri: Celje PL – J. Ormož &. V. Nedelja CO
STAREJŠI DEČKI B, nedelja 7. 12. 2014 ob 14.30 uri: Celje PL – V. Nedelja CO & J. Ormož
!!Na tekmi SDA in SDB je s strani RK V. Nedelja organiziran avtobusni prevoz za športnike in njihove starše!!

MLAJŠI DEČKI A, petek 5. 12. 2014 ob 17.00 uri: J. Ormož & V. Nedelja CO – Drava Ptuj (tekma se igra pri Veliki Nedelji)
MLAJŠI DEČKI B, sobota 6. 12. 2014 ob 10.00 uri: Arcont Radgona – V. Nedelja CO & J. Ormož

REPREZENTANCA MLAJŠI KADETI (letniki 1998), ponedeljek 8. 12. 2014 ob 16.30 uri: Slovenija – Italija
Tekma se igra v OŠ Zreče. Za Slovenijo nastopajo Dominik Ozmec, Gašper Horvat, Tilen Kosi, Miha Kavčič, trener Saša Prapotnik.
REPREZENTANCA MLAJŠI KADETI (letniki 1998), torek 9. 12. 2014 ob 16.30 uri: Slovenija – Italija
Tekma se igra v OŠ Zreče. Za Slovenijo nastopajo Boštjan Žižek Cvetko, Tinek Hebar, Žak Ciglar, trener Saša Prapotnik.