ROKOMET:
Ose na generalki ugnale Vinarje
Gorenje – Jeruzalem 41 : 31 (21 : 16)
Gorenje:
Gajić (13 obramb), Taletović (4 obrambe); Melić 8 (2), Medved 5 (1), Bezjak 3, Pucelj 1, Dolenec 8, Cehte 4, Miklavčič 4, Gaber 2, Golčar, Dobelšek 2, Gams, Bajram, Nosan, Dujmovič 4. Trener: Branko Tamše
Jeruzalem: Šulek (1 obramba), Belec (3 obrambe), Žuran (4 obrambe); Deržič, Ogorelec 1, Rajšp, Bogadi 4, Radujković 1, Čudič 2, Špiljak 9, Gregorc 11 (7), Mesarič 1, Žmavc 1, Šišmanovič 1. Trener: Saša Prapotnik
Izključitve: Gorenje 10; Jeruzalem 10 minut.
Sedemmetrovke: Gorenje 3/3; Jeruzalem 9/7.
Igralec tekme: Fahrudin Melić (Gorenje Velenje).
Zaradi sobotnega nastopa Velenjčanov v Ligi prvakov proti ruskemu St. Petersburgu sta se ekipi Gorenja in Jeruzalema pomerili že v sredo. Ormožani so brez dvoma zaigrali proti trenutno najboljši ekipi v državi. Trener Os Branko Tamše ima odlično selekcionirano zasedbo in na vsakem igralnem mestu po dva ali celo tri odlične rokometaše. Stara in znana zgodba je že, da se igra Gorenja vrti okrog bivšega Ormožana Marka Bezjaka. Tako je bilo tudi tokrat, saj je Bezjak kraljeval na igrišču in razigraval na desni strani Jureta Dolenca ter na levi strani Marka Dujmoviča. Ob tem je na desnem krilu in v protinapadih blestel še Fahrudin Melić (5 zadetkov v 1. polčasu), ki ga bodo Velenjčani težko zadržali v svojih vrstah v prihodnji sezoni. Po pičlih 190 sekundah je klop gostov morala zahtevati minuto odmora, saj so Ose povedle z 5 : 2. V 17. minuti so Ormožani zaostajali za štiri točke (13 : 9) in ob izključitvi Nika Medveda imeli igralca več v polju ter priložnost, da znižajo zaostanek. Žal so Vinarji preveč grešili oz. je v golu odlično branil Ivan Gajić in Gorenju je ob igralcu manj uspel delni izid 4 : 0 za najvišjo prednost osmih zadetkov v 1. polčasu (17 : 9). Ko so gostje zaigrali nekoliko čvrsteje v obrambi in organizirano v napadu je takšna igra hitro prinesla plodove in Vinarji so na odmor odšli z zaostankom le 5 zadetkov (21 : 16). V nadaljevanju so se Jeruzalemčki po golu Jaka Špiljaka približali na štiri gole zaostanke (23 : 19), nato pa so Ose znova povišale prestavo in ušle do najvišje prednosti 12 zadetkov (33 : 21). V zaključku tekme je prednost domačih nihala od 8 do 12 zadetkov. Tudi tokrat je igra Vinarjev precej nihala in je bilo preveč praznega hoda, čeprav je treba priznati, da bi pred tekmo takšen rezultat podpisal prav vsak iz vrst Jeruzalema. Spomnimo se, da so Velenjčani pred dobrim mesecem na Hardeku v pripravljalni tekmi slavili s kar 45 : 28. Pred Jeruzalemčki je zdaj prost vikend, ki se bo fantom še kako prilegel, da se dobro spočijejo in pripravijo na nove težke preizkušnje. Naslednji gost Hardeka v soboto 6. oktobra bo trebanjski Trimo, ki je zmeraj trd oreh za ormoške rokometaše.
IZJAVA:
Saša Prapotnik (trener RK Jeruzalem): Ko smo osredotočeni na igro v napadu in v obrambi potem lahko v določenih delih tekme pariramo tudi najboljši ekipi v državi. Gorenje ima tako širino igralcev, da mu bo težko kdo pariral v državnem prvenstvu, čeprav bo Liga prvakov prinesla utrujenost. Nam ne preostane nič drugega kot le delo in delo ter da ponovno strnemo vrste in končno začnemo nabirati prepotrebne točke za obstanek.
Jure Dolenec (RK Gorenje): Nismo odigrali vrhunsko, smo pa odigrali dovolj dobro, da smo tekmo pripeljali mirno do konca. Zmaga ni bila nikoli vprašljiva in mislim, da je to na takšnih tekmah glavnega pomena. Pozna se, da smo z mislimi pri Ligi prvakov, ki se neizmerno hitro približuje. Že v soboto nas čaka veliko bolj pomembna tekma, na katero se moramo sedaj dobro pripraviti in osebno verjamem, da nas čaka tudi prva zmaga.