Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 26. 9. 2012 do 7:00 ure dne 27. 9. 2012 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 26. 9. 2012
Ob 07:42 uri so v naselju Velika Nedelja opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik avtobusa zaradi nepravilnega premika z vozilo trčil v osebni avtomobil ter ga poškodoval. Po trčenju je odpeljal s kraja, ne da bi udeleženki nudil podatke. V nadaljevanju je bil izsleden, zaradi kršitev določil ZPrCP mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 9:43 uri so bili obveščeni o domnevnem nepravilnem pakiranju TV pri prehodu ceste čez železniško progo v Pušencih. Na kraju ni bilo ugotovljenih kršitev, na tem območju potekajo dela na cesti, katera so ustrezno zavarovana z prometno signalizacijo.

Ob 10:30 uri so opravili ogled kraja dogodka v Libanja ob regionalni cesti. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je bilo v zadnjih dneh poškodovano steklo na avtobusnem postajališču. Na kraju ni bilo mogoče ugotoviti točnega vzroka poškodbe.

Ob 14:25 uri so prejeli prijavo za tatvino zlatnine, katera je bila izvršena v soboto v naselju Savci in sicer dveh zlatih prstanov. Opravljen razgovor s prijaviteljico. Po vseh zbranih obvestilih in dokazih, bomo podali kazensko ovadbo na ODT na Ptuju.

Ob 17.10 uri so bili obveščeni, da so v naselju Pušenci opažene sumljive osebe. Na kraju so policisti prijeli mladoletnega državljana Afganistana, za katerega je bilo ugotovljeno, da je tekom dneva ilegalno prestopil državno mejo. Po postopku na Okrajnem sodišču, bo tekom današnjega dneva vrnjen hrvaškim varnostnim organom.

Ob 22.27 uri so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki so mu zaradi vožnje pod vplivom alkohola odvzeli vozniško dovoljenje vozniku ter mu izdali plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 27. 9. 2012:

V popoldanskem času bomo opravljali meritve hitrosti z radarjem

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, policist I
in
Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor I