Kopija županove pošte:

Spoštovani!
Ker je g. Trofenik skupaj s svojima kolegoma na tiskovni konferenci v petek svoj dopis na MF s katerim je zahteval nadzor nad zakonitostjo občinskega akta, kot je dodal na tiskovni, rebalansa za leto 2013 in ZR za leto 2012, proglasil za ugotovitve MF, vam v prilogi dopis tudi pošiljam. TAKO SE LAHKO SAMI PREPRIČATE O VSEBINI UGOTOVITEV.

(KLIKNITE na MF_1 in MF_2)

MF_1

MF_2

Iz dopisa lahko vidite, da se je ministrstvo le načelno opredeljevalo do NEPRAVILNOSTI, KI JIH UGOTAVLJAJO opozicijski svetniki z g. Trofenikom na čelu. Kvečjemu so na MF ugotovili, da je odlok o proračunu pomanjkljiv, ker da nismo v odloku našteli predpisov, ki urejajo namenskost namenskih prihodkov. To bomo seveda z veseljem v bodoče popravili in dopisali vse predpise iz tega področja.

Edino, kar opozicija, ki ima očitno težave z artikulacijo tiskovnih konferenc, na katerih vedno znova in znova napoveduje ovadbe in to tudi sicer dela, lahko očita je, da so nekatere investicije uvrščene v proračun še preden je izdelana vsa investicijska dokumentacija. To jim pritrjuje tudi ministrstvu, ki pa jih s svojim dopisom predvsem obvešča, da je pristojno za svoje področje predpisov in da nadzor nad delom župana in občine izvajajo Nadzorni odbori občin. Sicer pa, če bi se povsem držali umeščanja projektov v proračun po pridobljeni dokumentaciji, kar vejo tudi na MF, bi pri naši zapleteni birokraciji, bolj malo investirali in delali.

Sicer pa je iz tiskovne, ki je bila bolj ali manj nerazumljiva in konfuzna, še najbolj jasno bilo razumeti veliko jezo nad dejstvom, da je občina Ormož sploh dobila sredstva za gradnjo širokopasovnega omrežja na eni strani in veselje, če bo morala kaj od tega vrniti na drugi strani. V vnemi prikazati nepravilnosti na tem področju so celo politično umestili bivšo direktorico GVOja go. Jožico Guzej v politično stranko N.Si, čeprav nikoli ni bila članica imenovane stranke.

Glede trditev o vračilo sredstev za gradnjo širokopasovnega omrežja, pa bi dodal samo to, da občina Ormož ni osamljen primer občine, od katere se terja vračilo dela sredstev. Če bi bila res sama, bi lahko govorili, da smo storili kaj narobe, ker pa je takih še kar nekaj občin, menda 11 in vse trdijo da so delale po smernicah ministrstva, bo težko v sodnem postopku, če bo do njega res sploh prišlo, terjati odgovornost občin. Mi namreč nismo storili nič, kar bi ne predlagalo resorno ministrstvo.

Sicer pa so ormoški občinski opozicijski svetniki na tokratni tiskovni konferenci tudi javno prostodušno priznali, da prav oni producirajo nadzore. Kot vedno, so zvesti svoji naravi tudi tokrat proglasili vse za nezakonito, tiste, ki se trudimo in delamo za boljši jutri pa da lažemo in ropamo. Pripisali so nam celo postopke, ki jih je sprožila kmetijska inšpekcija v procesu zapiranja TSO in zaradi česar imamo sedaj težave pri umeščanju eventualne nove TSO v prostor.

A dejstvo je, da se v občini Ormož veliko dela in da klub silnemu nasprotovanju opozicije stvari grejo naprej in izgleda, da jih prav to najbolj skrbi in muči. Zato tudi sporočilo o novih prijavah sumov kaznivih dejanj za katere vejo le oni in preganjavici , ki je povezana z sedanjim vodstvom občine .

Alojz SOK, župan

MF_1

MF_2