ROKOMET, 1. SRL, 9. krog:
Maribor premočan za Jeruzalem
Maribor Branik – Jeruzalem Ormož 38 : 26 (17 : 12)
Maribor:
Lešnik (2 obrambi), A. Čudič (5 obramb), Jelen (5 obramb); Vrečar 4, Ramšak, Oštir, Gregorc 3, Pučnik 1, Fister 1, Hartman, Ivančič 6, Batinović 7 (2), Furlan 6, Kleč 8, Mačkovšek 2. Trener: Marko Šibila
Jeruzalem: G. čudič (6 obramb), Belec (3 obrambe); Korpar 2, Krabonja 1, Rajšp 2, Bogadi, Gorenšek 4, Radujković 1, B. Čudič 3, Ivanuša, Sok 7 (2), Hebar 2, Kljajič, R. Žuran 2, Kukec, Špegel 2. Trener: Saša Prapotnik
Sedemmetrovke: Maribor 2/2; Jeruzalem 4/2.
Izključitve: Maribor 10; Jeruzalem 8 minut.
V Štajerskem derbiju pred okrog 400 gledalci so v dvorani Tabor rokometaši Maribora z izidom 38 : 26 ugnali sosede iz Ormoža. Jeruzalem je zaigral brez poškodovanega Alena Melnjaka, kateremu se je proti Šmartnemu strgala prednja križna vez kolena. Po dolgem času je trener Saša Prapotnik imel na razpolago Sinišo Radujkovića, ki se je vrnil po hudi poškodbi kolena. Gostje so bolje pričeli tekmo in Rok Žuran je v 9. minuti svojo ekipo povedel v vodstvo s 5 : 3. Žal je to bil zadnji zadetek ormoškega ostrostrelca na tem srečanju, kar se je precej poznalo na igri Vinarjev v napadu. Zadnjič je rezultat bil izenačen v 23. minuti pri izidu 10 : 10, nato pa je pri Jeruzalemu nastopila huda kriza, ki je odločila zmagovalca. Mariborčani so kaznovali vsako tehnično napako Jeruzalema, pet tehničnih napak v sedmih minutah, in odšli na odmor z lepo prednostjo petih zadetkov, 17 : 12. V 39. minuti je Vinarjem uspelo znižati na -3, 21 : 18, ob tem sta sodnika brata Pirc v obetavnem polprotinapadu Žuranu dosodila korake. Takoj je sledila kazen Mariborčanov, ki so preko Damirja Batinovića povedli z 22 : 18. Od 42. do 52. minute je sledil šov Blaža Kleča, ki je v tem obdobju dosegel kar osem zadetkov in gostitelje popeljal v vodstvo z 31 : 21. V zaključku tekme je najvišja prednost varovancev trenerja Marke Šibile znašala tudi 13 točk. V 10. krogu bi Jeruzalemčki morali gostiti Gorenje, vendar je tekma zaradi nastopa Os v Evropi (Nexe Našice) prestavljena na 2. februar 2010.
IZJAVI:
Marko Šibila, trener Maribor Branik: Diktirali smo ritam igre, delovali kot celota, ter razen začetka tekme bili boljša ekipa. Priložnost za igro so v zaključku dobili tudi mladi igralci.
Saša Prapotnik, trener Jeruzalem Ormož: Zaslužena zmaga Maribora. V začetku obeh polčasov smo bili enakovreden nasprotnik, nato pa si privoščili preveč tehničnih napak, ki so jih Mariborčani s pridom kaznovali.
Uroš Krstič