Minuli petek je v Ormožu potekala prireditev ŠPORTNIK LETA 2022, s katero se občina Ormož zahvali uspešnim domačim športnikom za trudi in uspehe v minulem letu. Letos podelili kar 43 nagrad oziroma priznanj:

»Šport združuje, krepi dobro v nas in nas dela srečnejše! Dobri športni rezultati so vedno plod osebnih prizadevanj, najprej športnikov samih, njihovih staršev in prijateljev in seveda tudi trenerjev,«  je uvodoma povedala napovedovalka Anita Kosec in k besedi povabila župana Danijela Vrbnjaka, ki je vsem dobitnikom čestital za priznanja in izrazil ponos nad uspehi vsakega posameznega športnika v občini.

 

Priznanje za najuspešnejšo šolo na področju športa v Občini Ormož za leto 2022 je prejela Osnovna šola Ormož. Osnovnošolci so se izkazali v atletiki, strelstvu na domačih in državnih tekmovanjih.

Tudi športniki invalidi so imeli v svojih tekmovanjih v prejšnjih dveh letih premor. Lani so tekmovanja ponovno stekla. Priznanje za najuspešnejšo športnico na področju športa invalidov Občine Ormož  za leto 2022 si je tako prislužila atletinja Vanja Zelenik.

V nadaljevanju so priznanja prejeli uspešni mladi športniki, ki dosegajo vrhunske športne rezultate.   Tako so priznanja za perspektivnega športnika v Občini Ormož za leto 2022 so prejeli mladi  rokometaši Blaž Majhen, Tit Grabovac, Luka Potočnjak, Kevin Meško in Jan Žuran.

Priznanje za perspektivnega športnika v Občini Ormož za leto 2022 je prejela tudi uspešna mlada strelka Eva Petek.

 

 Med mladimi strelci oziroma člani SD KOVINAR ORMOŽ so priznanja »za perspektivnega športnika v Občini Ormož za leto 2022« prejeli tudi  Rok Škorjanec  in  Olivia Vočanec,   ter Nino Benjamin Kovačec, ki nizajo uspehe in dosega najvišja mesta na strelskih tekmovanjih v državi.

 

Priznanje za perspektivnega športnika v Občini Ormož za leto 2022 sta prejela tudi  Jaka Horvat in Timotej Boj,  ki sta skupaj z Rokom Škorjancem, med mladimi strelci osvojila naslov državnega prvaka.

 

Priznanje za perspektivnega športnika v Občini Ormož za leto 2022 je prejel še  Niko Kosec   –  dolgoletni član Športnega društva Mladost Miklavž pri Ormožu  in član slovenske futsal reprezentance U19.

V nadaljevanju so podelili tudi priznanje za uspešno veteransko športnico Občine Ormož za leto 2022, ki ga  prejela dolgoletna uspešna strelka, uveljavljena tudi v mednarodni konkurenci  Vesna Mele.

 Priznanje za uspešnega veteranskega športnika Občine Ormož za leto 2022 pa je prejel Primož Meško – član Atletskega kluba Ormož, ki  je lani uspešno nastopil na 44 tekmah doma in v tujini.

Za delo na športnem področju so se s priznanji zahvalili tudi zaslužnim  športnim  delavcem Občine Ormož za leto 2022.  Priznanja so prejeli Matija Kolarič, ki je že več desetletij vpet v delovanje rokometnega kluba Ormož.

Boris Polak, učitelj športne vzgoje, dolgoletni rokometaš in aktivist v Teniškem klubu;   Davorin Kovačec  –  igralec, trener, funkcionar, voznik, zdravnik, pomočnik trenerja in še kakšno aktivnost bi mu lahko pripisali v Rokometnem klubu Velika Nedelja;

Valter Vindiš – atlet in dolgoletni aktivist v Atletskem klubu Ormož

Športniki bi bili težko uspešni, če jih na njihovi športni poti ne bi usmerjali trenerji. Tako so priznanja za uspešnega trenerja Občine Ormož za leto 2022 namenili tudi trenerjem. Prejeli so jih:

Saša Prapotnik, kot trener članske ekipo Rokometnega kluba Jeruzalem Ormož

Uroš Krstič,  poznan kot zelo dober trener mlajših rokometnih selekcij,  ki nizajo uspeh za uspehom tako v državi kot v tujini;   ter Stiven Vočanec – trener SD Kovinar Ormož Stiven Vočanec, ki  je s svojimi dolgoletnimi izkušnjami zaslužen, da njegovi varovanci posegajo po najvišjih rezultatih tako na občinskih, regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanjih.

V lanskem letu sta dva športna kluba v Občini Ormož obeležila okroglo obletnico

Tako so Priznanje za 40. obletnico delovanja kluba na področju športa v Občini Ormož za leto 2022 podelili  Strelskemu društvu Tovarne sladkorja Ormož,  in Klubu borilnih veščin Ormož, prav tako za 40 let aktivnega delovanja.

 Podelili so tudi priznanja za posebne dosežke na področju športa v Občini Ormož za leto 2022.  Prejeli so jih  Damjan Rajh – kondicijski trener in ustanovitelj Športne šole Dada.   Ekipa Rokometnega kluba Velika Nedelja, ki je v sezoni 2021/2022 postala prvak DRUGE državne lige in se tako uvrstila v 1. B državno ligo; Atletski klub Ormož, ki je lani obeležil   20. obletnico delovanja, ki se letos že pripravlja na 22. ormoški polmaraton  in  20. ulični nočni tek.   Priznanje za posebne dosežke na področju športa v Občini Ormož za leto 2022 pa je prejela še  Rokometna ekipa dijakinj Gimnazije Ormož.

Rokometašice ormoške Gimnazije so na domačem finalnem državnem tekmovanju, osvojile odlično, drugo mesto.

Priznanje Občine Ormož za leto 2022 za nastop v državni reprezentanci v kolektivnih športih so prejeli Jure Lukman, Denis Škrinjar, Blaž Fergola in

Nik Ćirović

Jure, Denis, Blaž in Nik so julija lani s slovensko reprezentanco, letnikov 2002 in mlajših, nastopali na Portugalskem na Evropskem rokometnem prvenstvu mladincev do 20 let. Osvojili so 9. mesto, ki jim je prineslo uvrstitev na Svetovno prvenstvo mladincev do 21 let.

Priznanje Občine Ormož za leto 2022 za nastop v državni reprezentanci v kolektivnih športih je prejel tudi Adrijan Trstenjak, ki  je dolgoletni član Športnega društva Mladost Miklavž pri Ormožu. Trenutno je član slovenske futsal reprezentance do 21 let.

 

Priznanje za vrhunski dosežek na področju športa Občine Ormož za leto 2022  pa je prejela  Članska ekipa pištoljašev SD Kovinar Ormož.

Članska ekipa SD Kovinar Ormož, v sestavi Stiven Vočanec, Žan Tomažič in Gregor Polajnko je lani na 32. državnem prvenstvu osvojila dve odličji.

 

Priznanje Občine Ormož za leto 2022 za naslov državnega prvaka v individualnih športih pa so prejeli:  Nina Alt Doma, ki je  lani je postala državna prvakinja v krosu na 5000 m v Murski Soboti, bila je tudi podprvakinja v maratonu na 42 km na 40. Maratonu treh src v Radencih.

 

Jan Šumak  – strelec ormoškega Kovinarja, ki je na lanskem državnem prvenstvu, skupaj s klubsko kolegico Urško Kuharič, osvojil naslov državnega prvaka v mešanih parih z zračno puško na 10 m;   ter Andreja Gorčan,    ki je v lanskem letu na državnem prvenstvu v maratonu osvojila naslov državne prvakinje na 42 km.

 

 

Letos so prvič podelili tudi nagrado za najboljšo ekipo.  Prejeli sta jih članska ekipa Strelskega društva Kovinar Ormož  in ekipa Rokometnega kluba Jeruzalem Ormož.

 

Priznanje za življenjsko delo Občine Ormož na področju športa pa je letos prejel  ANDREJ PUČKO,   kot pomemben mož zgodovine ormoškega rokometnega kluba.  V klubu je opravljal praktično vse vloge. Bil je igralec, trener, predsednik, sodeloval je pri vseh najpomembnejših aktivnostih rokometnega kluba, aktivno pa je sodeloval tudi pri izgradnji novega nogometnega igrišča, saj je bila z njegovo pomočjo opravljena večina zemeljskih del, ki so bila potrebna pri izgradnji igrišča.

 

Višek minule prireditve pa je bila razglasitev in dodelitev naziva  športnica in športnik leta 2022.

Priznanje Športnica leta Občine Ormož v letu 2022 je prejela strelka Urška Kuharič, ki je   članica strelskega društva Kovinar Ormož  in stalna članica državne reprezentance.  Urška Kuharič je v lanskem letu osvojila šest naslovov državne prvakinje; štiri naslove državne prvakinje med članicami  in še vrsto visokih uvrstitev na različnih strelskih tekmovanjih doma in v tujini.

 

Priznanje Športnik leta Občine Ormož v letu 2022 pa je prejel Blaž Orešnik, član Atletskega kluba Ormož od leta 2014. Blaž v zadnjem obdobju na različnih množičnih tekaških tekmovanjih doma in v tujini  zaseda najvišja mesta na stopničkah  in je v ponos tako domačemu klubu kot občini Ormož.