V okviru projekta medgeneracijsko učenje sta Ljudska univerza Ormož in center za medgenaracijsko učenje pripravila ustvarjalne delavnice, kjer so nastajale praznične voščilnice. Gostitelji dogodka so bili člani Medobčinskega društva invalidov Ormož, kar pa ni bilo slučajno, so so na tak način obeležili svetovni dan invalidov.

Na delavnicah so se kot običajno zbrali mladi in malo manj mladi, kar pa ni predstavljalo ovire za sodelovanje in splošno vnema za ustvarjanje v prijetni družbi. Vse skupaj se je začelo z uvodnim klepetom ob z domačim pecivom obloženi mizi, takoj po uvodnih nagovorih organizatorjev še enega medgeneracijskega srečanja, pa je okrog 20 udeležencev prijelo za delo. Delavnice je vodila članica Medobčinskega društva invalidov Alenka Horvat, ki je si izkušnje z delom v pick point tehniki pred dobrim letom nabrala na eni izmed delavnic v Ormoški knjižnici, v času do danes pa postala prava umetnica.
Center medgeneracijskega učenja, ki ga oblikuje ormoška LU je s ponudbo medgeneracijskega učenja začel v oktobru. Dosedaj so se tako zvrstile že 4 delavnice; do konca programa jih bo še 5, vsak mesec po ena.
V center medegeracijskega učenja je poleg Medobčinskega društev vključeno tudi Društvo Sožitje, OŠ Stanka Vraza in ostale OŠ v občini, Gimnazija, Psihiatrična bolnišnica in CSO Ormož. Naslednja delavnica, 07.januarja prinaša potopisno predavanje dijakinje KAJE RUKAV, z naslovom: „Anglija skozi varuškine oči“.DSCN0083[1]

DSCN0085[1]