ROKOMET:
Ormožani upajo na obstanek v ligi

Odšli Špiljak, Deržič, Ogorelc
S pripravami na drugi del sezone so pričeli rokometaši Jeruzalema iz Ormoža, ki imajo v nadaljevanju sezone en sam cilj – obstanek v ligi. Ekipa je pred novim letom ostala brez Jaka Špiljaka (60 zadetkov), ki že pridno trese mreže v avstrijski ligi pri zadnjeuvrščeni ekipi Bernbach Koflach.
Na treh tekmah je zdaj že bivši Ormožan dosegel 15 zadetkov; njegova ekipa pa je na teh treh tekmah dosegla šele svojo prvo in drugo zmago ter se bo v nadaljevanju sezone borila za obstanek v ligi. Od ormoškega dresa sta se poslovila tudi mladinca Anže Deržič (1 zadetek) in Marko Ogorelc (10 zadetkov), ki bosta svojo rokometno pot nadaljevala v Dobovi. Preostali del igralskega kadra v Ormožu je ostal enak in dovolj kvaliteten, da si ekipa zagotovi še v naslednji sezoni vstopnico v elitnem razredu.

Pripravljalne tekme
Pred začetkom drugega dela sezone, ki se nadaljuje 2. februarja, bodo Jeruzalemčki odigrali tudi nekaj pripravljalnih tekem. Ta četrtek 17. januarja ekipo čaka gostovanje v Zagrebu pri Dubravi, v soboto 19. januarja bo ekipa v Petrijancu zaigrala proti hrvaškemu drugoligašu Prelogu, v sredo 23. janurja na Hardek prihaja hrvaški prvoligaš iz Vidovca, v soboto 26. janurja pa četo trenerja Saša Prapotnika čaka še sodelovanje na turnirju v Koprivnici, kjer bosta poleg gostiteljev Koprivnice (3. HRL) nastopili še ekipi Nexe iz Našic (SEHA liga) in šestouvrščena ekipa avstrijskega prvenstva Juri Union Leoben.

Še štiri točke bi zadovoljile ormoške apetite
Ormožane do konca rednega dela sezone najprej v 18. krogu čaka gostovanje pri Ribnici, ki je odpustila Davida Koražijo, Davida Kovača, Zvonimirja Kapularja in Marijana Bašiča. V Ribnico se je iz Gorenja vrnil Mitja Nosan. V 19. krogu na Hardek prihajajo Sviškoti iz Ivančne Gorice; v 20. krogu sledi gostovanje v Mariboru in nato domača tekma proti Izoli. V zadnjem krogu rednega dela sezone Jeruzalem odhaja v Koper na Bonifiko.
V taboru Vinarjev bi bili zadovoljni če bi na zadnjih petih tekmah rednega dela sezone zbrali vsaj štiri točke in si nabrali dovolj veliko prednost pred zasledovalci. Trenutno so Ormožani z desetimi točkami na desetem mestu; štiri točke manj imajo enjastouvrščeni rokometaši Sevnice in sedem točk manj zadnjeuvrščeni rokometaši Krškega.

Prvenstvo bo zanimivo do zadnje minute; bolj važno od obstanka v ligi pa bo letos nasploh da klubi preživijo, saj je kar nekaj klubov na robu preživetja.