ROKOMET, NLB leasing liga:
Na Hardeku boj ranjenih levov

Zakaj ranjenih levov? Zato, ker se bosta v soboto 10. decembra ob 19.00 uri na Hardeku pomerili ekipi, ki imata na svojem kontu tri zaporedne poraze. Jeruzalem proti Cimosu (22 : 38), Gorenju 29 : 35 in Krki (27 : 28), Trebanjci pa proti Izoli (25 : 27), Krškem (22 : 26) in Celju (27 : 30). Pri pogledu rezultatov Vinarjev v tej sezoni si je bolje zatisniti eno oko, predvsem pri domačih rezultatih, kjer zadnja domača zmaga sega v daljni 14. september proti Loki (26 : 20). Po izstopu iz lige Loke je brisan še ta edini domači uspeh in tako pridemo do dejstva, da bodo Ormožani na Hardeku v 14. krogu lovili sploh prvo domačo zmago. Po številnih spodrsljajih je normalno, da je samozavest ormoških igralcev precej načeta. Stanje v ekipi je ta teden vsaj malo poživil prihod novincev iz Loke Darka Cingesarja in Gašperja Hrastnika. Oba sta med tednom bila uspešno registrirana in bosta že proti Trimu na razpolaganju trenerju Sašotu Prapotniku. Gre za mlada obetavna igralca, ki bosta zagotovo v pomoč svoji novi ekipi v prihodnosti. Zaradi poškodbe ta teden ni treniral Sanel Merdanović, z nekoliko manjšo intenzivnostjo pa sta trenirala z virozo obolela Primož Krabonja in Tadej Sok.
V taboru Jeruzalema se zavedajo, da na Hardek prihaja ekipa, ki skupaj z Mariborom spada takoj za vodilno trojko. Vsa igra Trima se vrti okrog “zvitih palčkov” Staša Skubeta in Miha Zarabca. Fanta kljub pomanjkanju višine vesta prav vse o rokometu in sta dokaz, da tudi tisti z manjkom centimetrov lahko uspešno igrajo rokomet.

Staš Skube (RK Trimo Trebnje) je po ocenah najboljši igralec elitne lige

Četa trenerja Ivana Vajdla se lahko pohvali tudi z odličnim vratarskim dvojcem Klemen Ferlin in David Imperl. Prvi je mladi, drugi izkušeni in to je prava ter uspešna kombinacija na golu Trima. Pomembno vlogo pri Dolenjcih igrajo tudi reprezentant in odlični obrambni igralec Jure Sušin, pivot Marko Radelj ter desni zunanji Blaž Rojc. Skratka neugodna ekipa, ki je v tem trenutku favorit te zelo pomembne tekme.

Ormožani se vračajo na Hardek. Njihovo geslo: Nevoščljivci ostanite doma!

Po dolgem času so prihod na tekmo napovedali navijači Ormožani in mogoče bo to tista odločilna pika na i prvemu domačemu uspehu na domačih tleh v tem prvenstvu.

MLAJŠE SELEKCIJE:
Prost vikend

Prvi del prvenstva mlajših selekcij se bliža koncu. Dekleta so že končala s tekmami državnega prvenstva. Ostale ekipe (kadeti, SDA, SDB, MDA, MDB) so proste, saj so tekme proti Slovenj Gradcu in pomurju preložene.