V okviru hišnega sejma, ki vsako prvo soboto poteka v AVTOCENTRU na Hardeku, vsakič poskrbijo za kakšno posebno atrakcijo. Tokrat je presenetil LUKA FEKONJA s svojo zbirko restavriranih TOMOSOVIH mopedov. Kar – neverjetnih – DVANAJST jih je bilo na ogled:

Devetnajstletni LUKA FEKONJA iz ORMOŽA, študent strojništva ima kar nekaj talentov. Med drugim ga poznamo kot harmonikaša v zelo uspešni Harmonikarski skupini GŠ ORMOŽ; minulo soboto pa smo izvedeli tudi, da ima Luka poseben hobi. Zbira namreč stare TOMOSOVE mopede in motorje, jih restavrira do mere, da izgledajo kot novi in jih (seveda) usposobi tudi tehnično oziroma jih spravi v vozno stanje.
Luka je s tem hobijem zaokupiran že skoraj pet let, začelo pa se je, ko je opravljal vozniški izpit za motorno kolo in mu je sošolec odstopil star zarjavel moped, ki mu ga je uspelo obnoviti. Od takrat je Luka postal neustavljiv. Stare mopede išče med kosovnimi odpadki, jih kupuje preko oglasov in podobno. Na tak način pa išče tudi potrebne dele.
V glavnem: Vseh dvanajst primerkov, ki so bili na ogled v Avtocentru je danes voznih in izgledajo kot novi. S tem, da pa ima registriranega samo enega. Registracije seveda kar nekaj stanejo.
Pri delu mu pomaga in svetuje dedek Slavko, je povedal Luka in dodal, da pa mu pri delu velikokrat pomagajo tudi prijatelji, ki jim je restavriranje oldtimerjev tudi oblika prijetnega druženja. Doma ima še šest primerkov, ki čakajo na pridne roke, tako, da dela tudi v bodoče ne bo zmanjkalo.

Lukovi lepotci so letniki 1971,1973,1981 (2x),1984, 1987, 1988 (2x), 1989, 1993, 1998 in 2000 ( Foto:Karolina Putarek)

Luka Fekonja ob svojem najstarejšem primerku (letnik 1971) Foro:Karolina Putarek

Tomosov avtomatik iz leta 1971 (foto:Karolina Putarek)

Kot nov ... (letnik 1984) Foto:Karolina Putarek

Na razstavi (od leve proti desni): Andraž Cverlin, Lukov prijatelj; LUKA FEKONJA in Slavko Fekonja, Lukov dedek (Foto: Karolina Putarek)