ROKOMET:
Prostora za spodrsljaj skoraj več ni

Rokometaši Jeruzalema so v tekmi 1. kroga Lige za obstanek proti Krškem razočarali in ob porazu z 30 : 31 doživeli hladen tuš. Vlogo favorita na domačih tleh Vinarji niso opravičili in Krčani so na Hardeku z obema rokama vzeli ponujeno priložnost. Tokrat obramba Ormožanov ni bila na nivoju kot na zadnjih dveh domačih tekmah, ko sta na Hardeku padli zasedbi Sviša in Izole. Upati je le, da so se varovanci trenerja Saša Prapotnika iz tega poraza kaj naučili. Da se zavedajo spodrsljaja je po tekmi z Krškim povedal tudi kapetan Bojan Čudič:“ Smo mojstri „štrikanja“ lastne usode in to že vrsto let. Kot le mi vemo smo si znova otežili delo v boju za obstanek v ligi. Poraz je treba čimprej pozabiti in se osredotočiti na tekmo v Sevnici. Tja odhajamo v vlogi favorita in tako se moramo tudi postaviti od prve minute. Do uspeha bomo prišli le z dobro igro v obrambi“. Sevnica je lažje od pričakovanega v prejšnjem krogu doma ugnala Sviš (34 : 27). V ekipi se je proti napovedim znova pojavil izkušeni Aleš Sirk, ki je z 10 točkami bil najzaslužnejši za zmago svoje ekipe proti Sviškotom. Igra Sevnice ob nastopu Sirka je nekaj povsem drugega in ima rep ter glavo. S to zmago Sevničanov je prednost Jeruzalema splahnela na štiri točke. Srečanje v Sevnici je eno najzanimivejših nasploh v Ligi za obstanek in točke bodo štele dvojno. Tudi obisk tekme bo visok in za pričakovati je borbeno tekmo do zadnjega atoma moči. Ormožani bodo morali pošteno zavihati rokave v Sevnici, kjer so se letos že enkrat pošteno opekli. V 2. krogu so klonili na gostovanju z golom zaostanka (24 : 23). V Ormožu je Jeruzalem zmagal z izidom 28 : 24. Slavila bo tista ekipa, ki bo bolje znala brzdati svoje živce in se bolje osredotočila na svojo igro. Tekma je na sporedu v soboto 23. marca ob 19.30 uri.

Prvi letošnji Final 4 je tu!
Ormoški rokomet je po zaslugi Osnovne šole Ormož bogatejši za prvi letošnji letošnji Final 4. To je trinajsti Final 4 mlajših ormoških selekcij v zadnjih štirih letih. Še štiri ekipe različnih starostnih kategorij pa čakajo v vrsti na uvrstitve v velika finala (kadeti, SDA, SDB, MDA). Tretjič zapored se je na zaključni turnir državnega prvenstva osnovnih šol v rokometu uvrstila OŠ Ormož. Leta 2011 so letniki 1996 ob obilici smole zasedli 4., leta 2012 pa so letniki 1997 osvojili naslov državnih podprvakov. Letos imajo pravico nastopa učenci rojeni leta 1998. Pred turnirjem je bila želja Ormožanov, da se še tretjič zapored uvrstijo na veliko tekmovanje, kar v preteklosti še ni uspelo nobeni šoli v državi. Poleg gostiteljev so na polfinalnem turnirju nastopile še OŠ Gornja Radgona, OŠ Šmartno pri Litiji in OŠ Miha Pintarja Toleda Velenje. Po pričakovanjih je o potniku na zaključni turnir odločala zadnja tekma med Ormožani in Šmarčani, ki so se tudi že lani spopadli v polfinalu, kjer so bili boljši Ormožani. Začetek gostiteljev je bil izjemen, čeprav so pred odločilno tekmo ostali brez poškodovanega Reneja Plavca. Domačini so v 5. minuti povedli z 6 : 2 in gostujoča klop se je odzvala z minuto odmora. Pri vodstvu učencev iz Ormoža z 8 : 3 so ti imeli še protinapad za šest točk prednosti, vendar ga je zapravil Boštjan Žižek Cvetko in gostje so se po treh zaporednih zadetkih približali na 8 : 6. V zaključku 1. polčasa so z atraktivnim golom (cepelin) Tilna Kosija domačini povedli z 10 : 6, vendar je učencem iz Šmartnega pri Litiji uspelo še enkrat zadeti mrežo Dominika Kosija in odmor sta ekipi odšli z izidom 10 : 7 v prid Ormožanov. Podobno kot prvega, so tudi drugi polčas bolje pričeli Ormožani, ki so z dvema goloma znova povedli za 5 zadetkov, 13 : 8, kar je v tekmi, ki traja le 24 minut velika prednost. Gosti so se izkazali z borbenostjo in se niso predali. V večih primerih se jim je uspelo približati na dva gola zaostanka, nazadnje pri rezultatu 14 : 12. Usodo gostov iz Šmartnega pri Litiji sta zapečatila Nejc Zidarič z golom iz črte in Nino Ulaga z lepim lobom za končnih 16 : 12. Veselje ob zmagi in tretji zaporedni uvrstitvi na zaključni turnir s strani Ormožanov se je lahko začelo.
Za Osnovno šolo Ormož so nastopali: Dominik Kosi, Rene Rizman, Nino Ulaga, David Lukner, Timon Grabovac, Mario Kuster, Tilen Kosi, Boštjan Žižek Cvetko, Rene Plavec, Nejc Zidarič, Martin Hebar, Luka Voljč, Niko Jovanovič, Gašper Hebar, Blaž Zadravec, Aljoša Munda, trenerja Saša Prapotnik in Uroš Krstič.
Rezultati: OŠ Ormož – OŠ Gornja Radgona 17 : 12, OŠ Ormož – OŠ Miha Pintarja Toleda 21 : 14, OŠ Ormož – OŠ Šmartno pri Litiji 16 : 12.

Ormoški rokomet se veseli novega uspeha mlajših selekcij.

STAREJŠI DEČKI A (letniki 1998 in mlajši):
Suverena zmaga na Ptuju
Drava – Jeruzalem 24 : 35 (8 : 18)
Jeruzalem:
Caf, Fekonja, Škrjanec; Zidarič 2, M. Hebar 1, Ciglar 3, Ž. Kociper 5, Lukner, Kavčič 1, Ulaga, Luci 1, Grabovac, Kosi 10 (1), Žižek Cvetko 6, G. Horvat 6, D. Ozmec.
Jeruzalemčki so na Ptuju lažje od pričakovanega ugnali sovrstnike Drave. Gostje so vodili celotno tekmo. V 19. minuti je bil izid le 6 : 9, saj so Ormožani igrali dobro v obrambi, vendar preveč grešili v polprotinapadih. Od 20. do 25. minute je stekel napad Jeruzalema in Ormožani so v pičlih petih minutah dosegli kar 9 zadetkov in si že do odmora priigrali neulovljivo prednost desetih točk (8 : 18). V drugem delu tekme so dobili priložnost igralci s klopi, ki so uspeli obdržati lepo prednost. Vratarja Kevin Caf in Matic Škrjanec sta solidno opravila svojo nalogo, žal pa se je na ogrevanju poškodoval Gregor Fekonja, ki bo nekaj časa odsoten z rokometnih igrišč. V nedeljo 24. marvca ob 10.30 uri na Hardeku Ormožani gostijo sovrstnike Šmartnega. Z zmago na Ptuju so Jeruzalemčki obdržali 1. mesto v polfinalni skupini B in so na dobri poti, da se s to generacijo letnikov 1998 petič zapored uvrstijo na zaključni turnir.

RAZPORED TEKEM za ta VIKEND:
Nedelja 24. marca 2013 – Športna dvorana na Hardeku:

ob 10.30 uri: JERUZALEM ORMOŽ – ŠMARTNO (starejši dečki A)
ob 12.00 uri: JERUZALEM ORMOŽ – ŠMARTNO (kadeti)
Vabljeni!