PETEK 11. 6. 2021

Ob 8.32 smo sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja spletne goljufije. Po zbranih obvestilih bomo na državno tožilstvo napisali kazensko ovadbo.

Ob 11.26 smo bili iz zdravstvenega doma obveščeni, da pri njih išče zdravniško pomoč oseba, ki bi se naj poškodovala na javni površini. Patrulja je z zbiranjem obvestil ugotovila, da je poškodovani med hojo po javni površini zadel v betonski robnik pločnika in padel, ter pri tem zadobil lahko telesno poškodbo.

Ob 18.25 smo bili obveščeni o požaru v stanovanjskem objektu. Zadevo bomo zaključili z poročilom na državno tožilstvo, saj znakov kaznivega dejanja nismo ugootvili.

SOBOTA 12. 6. 2021

Ob 08.35 smo obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Povzročitelj je bil izsleden ter mu izdan plačilni nalog.

Ob 9.00 so policisti na podlagi odredbe sodišča opravili hišne preiskave na več naslovih v zvezi prepovedanih drog. Pri tem so zasegli razne manjše količine prepovedanih substanc. Po pridobljenih analizah, bomo zoper kršitelja napisali kazensko ovadbo na državno tožilstvo.

Ob 10.40 smo obravnavali kaznivo dejanje Goljufije. Po zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep.

NEDELJA 13. 6. 2021
Ob 10. uri smo bili obveščeni o vlomu v kapelo na Runču. Opravili smo ogled kraja in evidentirali kaznivo dejanje Velike tatvine po 205. členu KZ-1.

PONEDELJEK 14. 6. 2021

Ob 7.15 smo obravnavali kaznivo dejanje » poškodovanje tuje stvari ». Zadevo bomo zaključili s poročilom na državno tožilstvo.

Ob 9.26 smo obravnavali prometno nesrečo I. kategorije, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika povzročitelja. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 18.31 smo s strani oškodovanke sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Grožnje. Po zbranih obvestilih bomo zadevo ustrezno zaključili.

Ob 19.54 smo opravili ogled poškodbe vozila, katero je bilo poškodovano preko dneva. Zadeva zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 21.05 so policisti v cestnem prometu ustavili voznika osebnega avtomobila, kjer se je v postopku ugotovilo, da se zraven sopotnika v vozilu nahajat še dva potnika in sicer drž. Turčije, katera sta na nedovoljen način vstopila v R Slovenijo. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja Prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države je bilo zoper voznika odrejeno pridržanje po določilih ZKP. Prav tako pa je bilo odrejeno pridržanje za oba tujca, katera sta ilegalno vstopila v državo. Zadeva je še v postopku..


Napoved aktivnosti za torek dne 15. 6. 2021:

– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.), ter spoštovanje Odlokov vlade RS v povezavi z ukrepi za preprečevanje širjenja virusa »Covid-19«.

Pripravili policisti PP ORMOŽ