V Ormožu praznujemo 2.občinski praznik. Datum občinskega praznika je 16.junij, ki predstavlja datum prve omembe Holermousa – Ormoža davnega leta 1273, so pa organizatorji JZ TKŠ občine Ormož s soorganizatorji pripravili vrsto prireditev od 10. do 21.junija. Začelo se je v četrtek, 10.junija z zaključno prireditvijo GŠ ORMOŽ. V petek je bila predstavitev Zbornika Društva za ohranjanje dediščine PRLEŠKI ŽELEZNIČAR in večerni koncert Giannija Rijavca z godalnim kvartetom, včerajšnji dan sobota pa je prinesel »Festival vin destinacije Jeruzalem Slovenije«, v okviru katerega je ob 17.uri bilo slavnostno odprtje vinoteke v grajskem stolpu.

VINOTEKA v gradu, nov ponos Ormoža

Vinoteka se nahaja v pritličju gradu, kjer je včasih domoval TIC, prostor pa se skozi 9-metrski zid nadaljuje v pritličje grajskega stolpa, kjer je svoj prostor našla buteljka PRVEGA »županovega šipona«. Sicer pa se v vinoteki s svojimi najboljšimi vini predstavlja kar 22 vinogradnikov Destinacije Jeruzalem Slovenija.
Svečano odprtje je potekalo pred vhodom v vinoteko. V prisotnosti slovenski vinskih kraljic, sta zbrane pozdravila župan Danijel Vrbnjak in Martin I. Ormoški (Saško Štampar), zaigrala pa skupina SEPTIMA in Trobilni kvartet GŠ ORMOŽ. Prireditev je povezoval Peter Kirič in z odlično interpretacijo »Zdravljice« pesnika Alojza Remca dal vedeti, da bomo čez nekaj trenutkov že lahko vstopili v grajsko vinoteko. Tako je tudi bilo: vsi zbrani so dobili kozarce napolnjene s prvim »županovim šiponom« iz mestnega vinograda in ob pesmi »Kol’ko kapljic, tol’ko let« nazdravili dobrodošli pridobitvi v Ormožu.
Večer se je nadaljeval pred Grajsko pristavo, kjer je potekal »festival vin«, kjer se je na stojnicah predstavilo kar 13 vinogradnikov in še vrsta drugih ponudnikov Destinacije Jeruzalem. Dogajanje pa so popestrili najprej Band Gimnazije Ormož in od 20.ure naprej David Matiči (CheeCha) z bendom.

Praznovanje se nadaljuje

Danes (nedelja) poteka dan rekreacije, ponedeljek je namenjen Dnevu turizma, ki se bo ob 19.30 uri zaključil z Baročnim večerov v Beli dvorani Grajske pristave. Sreda bo namenjena »Dnevu gospodarstva in kmetijstva«, v petek bo »Dan občine Ormož«, ki ob 17.uri prinaša slavnostno sejo s podelitvijo priznanj ter ob 18.uri osrednjo proslavo ob prazniku. V soboto,19. junija bo od jutra »zabava na Ormoškem bazenu«, nedelja, 20. junij prinaša »Dam kulture«, v ponedeljek, 21. junija ob 10.uri pa bo še prihod »slovenske olimpijske bakle«, ki se bo med popotovanjem po Sloveniji ustavila tudi v Ormožu.