Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 5. 10. 2012 do 7:00 ure dne 8.10. 2012 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 5. 10. 2012
Ob 11:40 so posredovali v Lešniškem vrhu, kjer je prijaviteljici pes pobil 4 kokoši, nato pa se je zapletel v ograjo. Na kraj je prišel dežurni veterinar, kateri je psa odpeljal v azil. Po ugotovitvi lastnika psa bo izrečen ustrezen ukrep.

Ob tem opozarjamo vse lastnike psov, da morajo biti le ti zavarovani tako, da ne hodijo prosto po okolici, saj so lahko nevarni za ljudi in živali.

SOBOTA 6 10. 2012
Ob 06:30 uri so obravnavali prometno nesrečo I. kategorije in udeležbo divjadi v naselju Miklavž pri Ormožu.

Ob 12:20 uri so obravnavali prometna nesrečo I. kategorije s pobegom na parkirnem prostoru v Ormožu. Opravljen je bil ogled kraja prometne nesreče ter nadaljujemo z zbiranjem obvestil.

Ob 13:30 uri so obravnavali pretep med sosedi v naselju Podgorci. Po zbranih obvestilih ter ogledu kraja dejanja bomo na ODT Ptuj podali kazensko ovadbo.

NEDELJA 7.10. 2012
Ob 09:44 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in udeležbo divjadi, ki se je zgodila na Krčevini. Opravljen ogled in napisan odstop.

Ob 18:45 uri so bili obveščeni, da bi naj na regionalni cesti III. reda, št. 726, na relaciji Gomila pri Kogu – Presika, na vozišču bilo podrto drevo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je zaradi podrtega drevesa cesta neprevozna, kraj je bil zavarovan. Člani PGD Hermanci so odstranili podrto drevo, nakar je cesta bila normalno prevozna.

Ob 22:30 uri so v naselju Šalovci zaustavili voznika OA, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, pri tem je alkotest pokazal 0,33 ml/kg alkohola v organizmu, voznik se ni strinja z rezultatom zaradi česar mu je bil odrejen strokovni pregled z odvzemom krvi, začasno mu je bil odvzeto vozniško dovoljenje ter prepovedana nadaljnja vožnja, ukrep pa sledi po pridobljenem rezultatu analize.

Ob 01:20 uri smo na GLC-2 izven naselja Osluševci zaustavili voznika osebnega avtomobila, pri kontroli in pregledu vozila je bilo ugotovljeno, da ima v vozilu predmete za katere obstaja sum, da izvirajo ali so bili uporabljeni pri kaznivem dejanju. Predmeti so bili proti potrdilu zaseženi.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 8. 10. 2012:

– ob rednem delu bomo opravljali kontrolo prometa

PRIPRAVILA:

Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II