Trije zadetki več v mreži Jeruzalema

Trije zadetki več v mreži Jeruzalema

ROKOMET
Ose v zaključku zlomile odpor Vinarjev
Jeruzalem – Gorenje 29 : 32 (14 : 13)
Jeruzalem:
G. Čudič (+6), S. Žuran, Belec (+3); Šišmanović 3, Korpar 3, Krabonja 1, Rajšp, Bogadi 1, Radujković 1, B. Čudič 5 (1), Ivanuša, Sok 4, Hebar, Kljajić, R. Žuran 9 (3), Gorenšek 2. Trener. Aleš Filipčič
Gorenje: Gajić (+14), Skok; Medved, Manojlović 3, Stanojević, Rutar, Cehte, Miklavčič 4, Musa 4, Štefanič, Golčar 8 (1), Gams 1 (1), Bajram 1, Nosan, Šimić 4 (2), Bezjak 7. Trener: Branko Tamše
Sedemmetrovke: Jeruzalem 8/6; Gorenje 6/3.
Izključitve: Jeruzalem 10; Gorenje 12 minut
Okrog 600 gledalcev je obiskalo na Hardeku zaostalo tekmo 10. kroga. Po koncu tekme so gledalci zadovoljni zapuščali prizorišče, saj sta obe ekipi pokazali soliden rokomet. Vinarji so z borbenim pristopom odlično pričeli tekmo in v 14. minuti po vodstvu z 8 : 4 prisilili gostujočo klop k minuti odmora. Tudi v nadaljevanju so gostitelji igrali odlično in povedli z 11 : 8. Ob tej prednosti Jeruzalemčki zapravijo kar nekaj napadov z igralcem več in gostje se po seriji s 4 : 0 vrnejo v igro ter povedejo z 12 : 11. Do odhoda na odmor Vinarji spet spreobrnejo izid v svojo prid, 14 : 13. Pri gostiteljih v 1. polčasu odlična organizator Bojan Čudič in desno krilo Tadej Sok, pri gostih prvo ime vratar Ivan Gajić, ki je zbral kar 11 obramb, od tega dve sedemmetrovki. V prvem delu je potrebno pohvaliti odlično obrambo gostiteljev, ki je zaustavila vse nalete nevarnih Os. V nadaljevanju vodeča ekipa 1. SRL zaustavi Bojana Čudiča in Soka, pri gostih pa se razigrata Musa ter Miklavčič in v 42. minuti Gorenje po seriji s 5 : 0 povede s 23 : 20. Ormožani se vrnejo v igro in izid izenačijo na 23 : 23, ampak sledi novi napad Os, ki na dobro igro Jeruzalema odgovorijo s serijo 4 : 0, 27 : 23. Na koncu se pri Gorenju razigra Ormožan Bezjak, ki s svojimi zadetki zapečati usodo Vinarjev. Ob malo več sreče in ob malo pametnejši igri pri igralcu več bi Jeruzalem lahko na kolena spravil vodilno moštvo 1. SRL, ki zaenkrat še ni v tisti pravi tekmovalni formi. Ob polčasu je domače občinstvo na predstavitvi z glasnim aplavzom nagradilo fante iz rokometne šole Jeruzalema, ki na domačih in mednarodnih tleh dosegajo odmevne rezultate.
IZJAVE:
Gregor Čudič (Jeruzalem): Borili smo se po svojih najboljših močeh in kar je najvažnejše zadovoljili našo publiko. Tudi jaz mislim, da če bi v nekaterih trenutkih odigrali samo malo pametneje bi lahko presenetili Gorenje. Slabo smo odigrali z igralcem več. Gostom čestitam na zmagi.
David Miklavčič (Gorenje): Vedeli smo kaj nas čaka na Hardeku in vedeli smo, da borbenih gostiteljev ne bomo zlomili v desetih minutah. Strpno smo gradili pot k zmagi in v zaključku tekme zlomili odpor Vinarjev, ki so nas presenetili z dobro predstavo.
Uroš Krstič