Iz vsebine:

Minuli teden se je na DRUGI seji sestal Otroški občinski svet Ormož, ki je bil tudi volilni. Dobili smo novo županjo Otroškega občinskega sveta Občine Ormož, Klaro Lio Žuran in novo podžupanjo Žano Črček Žmauc, obe iz OŠ Velika Nedelja.  Otroški občinski svet je potekal v sejni dvorani v gradu na način kot potekajo seje siceršnjega občinskega sveta:

 

  1. Po volilni kandidacijski konferenci, ki jo Občinski odbor SDS pripravil minuli petek, so v sredo sklicali še novinarsko konferenco, kjer so predstavili svojega kandidata za župana in kandidate za novo sestavo Občinskega sveta. Kandidat za župana ostaja Danijel Vrbnjak:

 

  1. V Ormožu so tudi letos – ob mednarodnem dnevu delavcev v vzgoji in izobraževanju vzgojiteljem, učiteljem in profesorjem podelili odlikovanja. To so bila jubilejna priznanja za 20, 30 in 40 let dela v šolstvu, priznanja ob upokojitvi, plakete in nagrada za življenjsko delo, ki so jo letos namenili Francu Fajfarju za 41 let poučevanja na OŠ Miklavž pri Ormožu.
  2. Oktober – mesec požarne varnosti pripravljajo Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Gasilska zveza Slovenije, Slovensko združenje za požarno varstvo ter Združenje slovenskih poklicnih gasilcev. Letos je tema meseca požarne varnosti preprečevanje požara litij-ionskih baterij in poteka pod sloganom »Tudi baterije lahko zagorijo. Preprečite požar baterij.«

 

  1. Pred dnevi je potekala otvoritvena slovesnost za na novo obnovljen park ob avtobusni postaji in za celovito obnovljen ormoški Dom kulture. Slovesnost se je začela s prerezom traku ob vodometu, nato s prerezom traku pred vhodom v Dom kulture – in se nadaljevala v dvorani:

 

6. Od 10.oktobra tudi v občini Ormož vozi PROSTOFER. Gre za vožnje, ki jih opravljajo prostovoljci in so namenjene tistim starejšim, ki nimajo prevoza k zdravniku, v lekarno… morda v knjižnico in podobno.  Brezplačen prevoz si lahko naročijo na telefonsko številko 080 10 10…