Iz vsebine:

  1. Med številnimi dogajanji, ki jih  v TEDNU VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA organizira Ljudska univerza je pred kratkim  bilo tudi odprtje razstav z naslovoma  “Naj živijo čebele & čebelji svet”  ter  “Likovne ustvarjalnice: družinski portret”. Razstavista na ogled v avli občinske zgradbe v Ormožu:
  2. Na dan Svetega Florijana so gasilci PGD Miklavž pri Ormožu slavili 20 let pobratenja s PGD Celje – Gaberje, slovesnost pa združili s predajo obnovljenih prostorov v gasilskem domu svojemu namenu. Dogodek je bil velika svečanost in prijetno druženje domačih gasilcev in gasilcev iz Gaberja ter krajanov:
  3. Tretjo soboto v maju je v organizaciji Likovno-kulturno umetniškega društva LIKUDO ORMOŽ potekala mednarodna likovno-fotografsko-kiparska kolonija, ki so jo naslovili SKRIVNOSTNI SVET UMETNIKOV. Kolonije so udeležili številni umetniki iz petih držav:
  4. Med aktivnostmi v okviru LAS operacije “Vzpostavitev pilotnega modela trajnostnega in vključujočega konjeniškega in mladinskega centra Škatlica”je Konjeniško društvo Središče ob Dravi minuli petek pripravilo druženje s konji za OŠ »Stanka Vraza«. Druženje je potekalo na Grabah:
  5. Minulo soboto in nedeljo je v Središču potekala 7. mednarodna dirka starodobnih dirkalnih motociklov Slovenija Classic TT Središče ob Dravi, ki je štela za Pokal Središče ob Dravi, ter za državni prvenstvi Slovenije in Hrvaške.
  6. Sezona 2023/24 v ligi NLB je zaključena. Državni prvaki so postali rokometaši GORENJA iz Velenja, pokalni prvaki rokometaši TRIMA iz Trebnjega, naš predstavnik JERUZALEM Ormož je sezono končal na visokem petem mestu v državi…