Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 31. 5. 2024 do 7.00 dne 3.6. 2024 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

 

PETEK 31. 5. 2024

 

Ob 06.51 so policisti pri ilegalnem prehodu državne meje prijeli  2 drž. Sirije. Tujca sta v postopku podala namero za mednarodno zaščito in sta po končanem postopku bila odpeljana v azilni dom.

 

Ob 10.49 so policisti od oškodovanca sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Goljufije. Po zbranih obvestilih bo na državno tožilstvo posredovana kazenska ovadba.

 

Ob 11.31 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kat. Policisti so na kraju ugotovili, da je do nesreče prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo udeleženca. Vozniku na kraju izdan plačilni nalog.

 

Ob 12.50 so policisti od oškodovanca sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Grožnje. Po zbranih obvestilih bo na državno tožilstvo posredovana kazenska ovadba.

 

Ob 12.59 smo bili obveščeni o delovni nezgodi. Policisti so opravili ogled kraja, in o ugotovitvah bodo s poročilom obvestili državno tožilstvo.

 

Ob 23.02 smo bili obveščeni o dogodku, padcu osebe. Policisti so opravili ogled kraja in o ugotovitvah bodo s poročilom obvestili državno tožilstvo.

 

 

SOBOTA 1.6. 2024

 

Ob 18.19 smo policisti v cestnem prometu imeli postopek z voznikom osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog v zvezi kršitev določil ZPrCP.

 

NEDELJA 2.6. 2024

 

 

Ni dogodkov

 

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 3.6. 2024:

  • v kolikor bi opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko nedovoljeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
  • opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok     prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, idr.).
  • vse poslušalce ponovno opozarjamo, da naj ne odpirajo prejetih SMS sporočil oz. sporočil po elektronski pošti, katera so jim neznana, saj v zadnjem času obravnavano povečano število kaznivih dejanj s področja spletnih goljufij. 

 

  Pripravili policisti PP Ormož