Naslovna fotografija: Boris Pajek

Minulo soboto in nedeljo  je v Središču potekala  7. mednarodna dirka starodobnih dirkalnih motociklov Slovenija Classic TT Središče ob Dravi, ki je štela za Pokal Središče ob Dravi, ter za državni prvenstvi Slovenije in Hrvaške.

Gre za edino tovrstno licencirano ulično moto dirko v Sloveniji. Dirko so letos že sedmič organizirali člani  Avto moto kluba Classic TT Središče ob Dravi v sodelovanju z Avto moto zvezo Slovenije (AMZS) in Hrvatskim moto savezom (HMS).    Središka novejša avto-moto zgodba traja od leta 2013, ko je bil s paradno dirko izpeljan prvi poskus oživitve tradicije motociklističnega dirkanja v Središču ob Dravi, ki so se odvijala v šestdesetih let prejšnjega stoletja. Zahtevna proga čez naselje Središče ob Dravi, ki meri 1265 metrov in ponuja nudi veliko atraktivnega doživetja za gledalce, predvsem pa dirkače.  Dirka Slovenija Classic TT je mednarodnega značaja, tekmovalci, ki prihajajo iz različnih evropskih držav, pa so licencirani dirkači motociklističnih prvenstev. Dirka Slovenija Classic TT je danes znana na državni ravni in tudi izven meja,  ter velja za eno najatraktivnejših dirk klasičnih dirkalnih motociklov. Za organizacijo dirke v letu 2019 so organizatorji od slovenske Avtomoto zveze (AMZS) prejeli nagrado za najboljšega organizatorja tovrstnih dirk.

Dvodnevne prireditve, ki se je za javnost začela s prostimi treningi in vožnjami v soboto,   ter nadaljevala s kvalifikacijami in dirkami v nedeljo, se je udeležilo 60 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Nemčije in Anglije.  Tekmovalni del je postregel s tekmovalnimi razredi v razponu od 50 do 1000 kubičnimi motorji. Prikoličerjev v tekmovalnem delu ni bilo.