Letos je organizacijo prevzel novoustavovljeni Javni zavod za turizem, kulturo in šport občine Ormož – in vse tja do 29.julija nas čaka kar 22 različnih prireditev: Na račun bomo prišli ljubitelji različnih zvrsti glasbe in petja; gledališča, literarnih večerov, športa; pa tudi za otroke bo poskrbljeno – gotovo pa je, da bo v ponudbi vsak lahko našel kaj zase!

Nocoj ob 21.uri je pred nami že prva gledališka predstava – monodrama GAJAŠ ARESTANT
.
Z vsebino ste gotovo že seznanjeni, kljub temu pa naj spomnim, da se iz največkrat ogledanega slovenskega filma PETELINJI ZAJTRK, gotovo še spomnite PIŠTE GAJAŠA – junaka iz filma, ki je sanjaril o pevki Severini…. A se potem vse zasuče tako… da Gajaš ustreli enega izmed svojih tovarišev in pristane v zaporu.
Ob igralcu VLADU NOVAKU v monokomediji, ki si jo bomo ogledali nocoj – znova združujeta moči tudi avtor romana Petelinji zajtrk Feri Lainšček in režiser filmske priredbe Marko Naberšnik.

Avtorji obljubljajo vznemirljivo in pretresljivo gledališko pripoved o zaporniku, ki je tudi za rešetkami ostal zvest samemu sebi in se ni odrekel svojemu specifičnemu pogledu na svet. Predstava vas ne bo le nasmejala, ampak bo spregovorila tudi o času, ki ga živimo, in mnogih rečeh, ki jih tudi sami doživljamo. Pustimo se torej prepričati… nocoj ob 21.uri na grajskem dvorišču, če bo deževalo pa v Domu kulture.

Vstopnina je simbolna (5 evrov), sicer pa so nam VSE prireditve omogočili:
Občina Ormož kot generalni pokrovitelj ter večja pokrovitelja: Komunalno podjetje Ormož in Puklavec Family Wines oz. P&F Jeruzalem;
Ter manjši pokrovitelji: Wienerberger – Tondach; Banka INTESA SANPAOLO; podjetje OPSEN, podjetje FIPOSOR, TARA – računovodski servis; Janez Kokot, s.p.; podjetje F-PROJEKT.si; ŽIHER projekt d.o.o. ter Jeruzalem Ormož SAT – oljarna in mešalnica Središče ob Dravi.
Generalni medijski pokrovitelj Ormoškega poletja je RADIO PRLEK, sicer pa prireditve medijsko podpirajo še ostali medijski pokrovitelji: Televizija Ormož oziroma spletni portal KTV ORMOŽ, Radio Ptuj, Štajerski tednik, Radio MAXI in spletni portal Prlekija.on-net