Najprej nam bo mag.Dejan Jurkovič, vodja sektorja za investicije in nadgradnje pri Direktoratu za železnice in žičnice znotraj ministrstva za promet razložil kako daleč je modernizacija železniške proge Pragersko – Hodoš in kako je na želežniških postajah poskrbljeno za varnost potnikov.
Sledilo bo poročilo s tiskovne konference, kjer so ustanovitelji predstavili delovanje Mrežnega podjetniškega inkubatorja. Sledil bo prispevek o poteku gradnje pločnika do Loperšič, zatem pa tudi o poteku gradnje čistilnih naprav oziroma kanalizacije. V nadaljevanju smo se z učenci OŠ Stanka Vraza odpravili na pohod po okolici, obiskali smo eko-kmetijo Zadravec v Miklavžu pri Ormožu in si ogledali labode na Dravi, ki so uživali v zadnjem jesenskem soncu …. Med športnimi dogodki boste videli prispevek z nogometne tekme med NK Središče ob Dravi in 1A AVTO Gerečja vas, pa tudi utrinke z Medobčinskega osnovnošolskega krosa.

Oddajo si lahko ogledate še
danes ( petek) ob 10.00 in 16.00 uri,
v soboto in nedeljo ob 18.00 uri
ter na programu TELE M v nedeljo ob 13.40 ure.
Oddaja pa je na ogled tudi na tej spletni strani ( klikni zgoraj “utrip ormoža”).

UTRINKI IZ ODDAJE:

Učenci OŠ Stanka Vraza ORMOŽ (Foto: Karolina Putarek)

Pohodniki Oš Stanka Vraza ORMOŽ (Foto: Karolina Putarek)

Pohod je bil natančno načrtovan Alenka Niedorfer in Aleš Jurčec, učitelja na OŠ Stanka Vraza (Foto: Karolina Putarek)

Modernizacija železniške proge Pragersko-Hodoš je na polovici (Foto: Karolina Putarek)

Železniška proga v Ormožu (Foto: Karolina Putarek)

O poteku modernizacije proge je spregovoril Dejan Jurkovič -vodja Sektorja za investicije in nadgradnje z Direktorata za železnice in žičnice na Ministrstvu za promet (Foro: Karolina Putarek)

Ob prihodu vlaka (Foto: Karolina Putarek)