Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 7. 12. 2018, do 7:00 ure dne 10. 12. 2018 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 7. 12. 2018
Ob 13:15 smo v prostorih PP Ormož sprejeli občana z območja Velikega Brebrovnika, kateri je zoper znano osebo podal predlog za pregon kaznivega dejanja Goljufije. Sledi zbiranje obvestil in podaja poročila oz. kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 14:08 smo bili obveščeni, da je na območju Veličan oseba zaradi izčrpanosti omagala. Oseba je bila predana v oskrbo pristojni službi – reševalcem, kateri so osebo oskrbeli.

Ob 18.42 uri smo bili napoteni na območje naselja Osluševci, kjer je voznik z vozilom trčil v divjad – zajca. Policisti so na kraju ugotovili, da vozilo in voznik izpolnjujeta pogoje za udeležbo v cestnem prometu, zato so zadevo zaključili z odstopom od ogleda.

SOBOTA 8. 12. 2018
Ob 11.46 uri smo bili obveščeni, da je na območju Miklavž pri Ormožu voznik zapeljal izven vozišča. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal izven vozišča, ter si poškodoval vozilo. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.

Ob 15:46 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v okolici Ormoža. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je prišlo med dvema osebama do verbalnega prepira, kateri se je končal tako, da je ena oseba z roko udarila drugega v predel nosu in ga poškodovala. Poškodovani je zoper povzročitelja na zapisnik podal predlog za pregon kaznivega dejanja Lahka telesna poškodba. Sledi zbiranje obvestil ter ustrezen zaključek na Okrožno državno tožilstvo na Ptuj.

NEDELJA 9.12. 2018

Tega dne nismo beležili varnostno pomembnih dogodkov.


Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 10. 12. 2018:

– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola in na uporabo zimske opreme).

Pripravila:
Gregor Bezjak
višji policist I
in
Edvard Cvetko,
komandir