V knjižnici Franca Ksavra Meška v Ormožu so včeraj (sreda, 11.januar) pripravili predstavitev knjige Božidarja Radoša – Armbrust. Knjiga je posvečena 20-letnici osamosvojitvene vojne in takratnem dogajanju v Ormožu. Knjiga prinaša pet zgodb pravi pisatelj Božidar Radoš:

PRISLUNI IZJAVI:
BozidarRADOS_1201_2012

Knjiga ARMBRUST je sicer Radoševo DRUGO delo. Prvo, z naslovom „ Zlatnik polne lune“ je bila avtobiografija, kjer avtor zelo čustveno povezuje svoje življenje in ga prepleta z dogodki 20. stoletja , je izšlo konec leta 2006; naslednja knjiga, ki bo nosila naslov „Vojakova pisma“ pa bo izšla v dveh do treh mesecih.

Bozidar Radoš

Sicer pa v Ormožu BOŽIDARJA RADOŠA, poznamo kot zobozdravka, saj je v ormoškem Zdravstvenem domu bil zaposlen kar 44 let; pozneje pa je delal še v zasebni zobni ordinaciji v Murski Soboti. Rodil se je leta 1937. Družina se je po vojni iz Krapine na Hrvaškem preselila v Ormož. Tako je osnovno šolo in nižjo gimnazijo obiskoval v Ormožu, zatem gimnazijo na Ptuju , univerzitetna leta je preživel v Ljubljani in se po študiju zopet vrnil v Ormož.