ROKOMET:
Zmaga Jeruzalema pri Varteksu
Varteks – Jeruzalem 30 : 37 (16 : 17)
Jeruzalem:
Jelen (4 obrambe), Belec (3 obrambe), Žuran (4 obrambe); Korpar 1, Krabonja 7, Rajšp 3, Bogadi 1, Radujković, Špiljak 1, Sok 6, Hebar 2, Žmavc, Kljajič 3, Cingesar 8 (5), Šišmanovič 5. Trener: Saša Prapotnik
Vinarji so po pričakovanjih ugnali zasedbo Varteksa, ki se letos bori za obstanek v hrvaški elitni ligi. Končen izid bi lahko bistveno višji, če bi Slovenci bili bolji zbrani pri zaključnih metih. Sicer pa so zgrešeni streli stalnica vseh ekip na začetku priprav. Treba je pohvaliti tudi vratarja Varteksa 18 – letnega Mateja Ašanina (203 cm), ki je prispel na posojo iz Zagreba in preprečil še hujši poraz gostiteljev. Varteks je bolje pričel tekmo in povedel z 11 : 6. Največ težav je Vinarjem povzročal iznajdljivi in gibljivi krožni napadalec Neven Prole, ki se je na koncu zaustavil pri 11 zadetkih. V nadaljevanju boljši Ormožani, ki so z menjavami in tempom lomili nasprotnika. Pri Jeruzalemu so prav vsi dobili minutažo, vratarji Žuran – Belec – Jelen pa so v golu dobili vsak po 20 minut. Pri zmagovalcih sta manjkala poškodovani Bojan Čudič in mladinski reprezentant Gašper Hrastnik, ki se nahaja do konca tedna v Švici. Zaradi odpovedi avstrijske ekipe Bernbach Koflach, vzrok bi naj bile poškodbe, odpade sobotna pripravljalna tekma na Hardeku.
IZJAVA:
Saša Prapotnik (trener Jeruzalema):
Zadovoljen sem s tekom na tekmi. Cel čas smo poskušali igrati hitro, kar nam je dokaj uspevalo. Potrebno bo popraviti igro v obrambi, predvsem v obrambni različici 3 – 2 – 1.