Svet Krajevne skupnosti v sodelovanju z vsemi društvi v kraju tudi letos vabi na številne prireditve ob svojem prazniku, ki ga v Ivanjkovcih sicer orgazirajo že tretje desetletje. V teh letih so si organizatorji nabrali številne izkušnje, vsako leto pa med prireditve uvrstijo tudi kaj novega. Letos bo to predstavitev konjenikov, ki jo bo pripravilo Prleško konjeniško društvo. Med novostmi pa bo tudi razstava in delavnica izdelave izdelkov iz ovčje volne in lanu.

Prireditve se bodo z „vaškimi igrami“ na Runču v organizaciji tamkajšnjega Turistične društva začele že v nedeljo 27.avgusta ob 13.uri, in končale s tradicionalnim „Praznikom trgatve“ na Svetinjah, v soboto 24.septembra.

Vmes pa bo potekala še vrsta kulturnih, športnih in drugih dogodkov:

Že v soboto 03.septembra od 09.do 16. ure razstava vojaške opreme pri Draganu Kokotu na Svetinjah:

Slavica Rajh – predsednica KS Ivanjkovci
Samo Simonič – predsednk TKD Ivanjkovci
Franc Škrjanec – predsednik TD Runeč
Dragan Kokot – zbiralec vojaške opreme

PRISLUHNI IZJAVAM

V četrtek 08.septembra bo ob 11.uri v Domu kulture v Ivanjkovcih srečanje starejših krajanov nad 70 let;
v petek 9.septembra pa bo ob 19.uri v Domu kulture v Ivanjkovcih osrednja proslava ob krajevnem prazniku, kjer bodo zalužnim podelili tudi plaketo in priznanja. Plaketo KS bo letos prejel dologoletni Svetinjski župnik Janez Goergner,; priznanja KS pa bodo prejeli Marta Magdič, učiteljica; Zinka Lukman, vzgojiteljica; Jože Lah, dolgoletni aktivničlan TKD Ivanjkovci in Branko Veber, dolgoletni gasilec.

V soboto 10.septembra vas TD Pavlovski vrh in Libanja ob 9.30 uri vabi na pohod na štiri kilometre in pol dolg pohod med odprtimi vinskim kleti Pavlovski vrh – Libanja.
Letos je to jubilejna, deseta prireditev. Pohodniki bodo pot začeli tradicionalno na prostoru P&F Sadjarstvo VVS Jeruzalem Ormož, kjer jih bo pozdravila tudi slovenska vinska kraljica Simona Žugelj.

Soboto 17.septembra pa so vIvanjkovcih namenili športu:
Ob 9.00 uri bo tekmovanje v visečem kegljanju za upokojence, istočasno bo tudi tekmovanje v tenisu ter v nogometu.
Ob 12.uri bo v lovskem domu v Veličanah tekmovanje v streljanju na bežečega zajca, ob 13.uri pa tekmovanje mešanih ekip v odbojki.

1.Slavica Rajh – predsednica KS Ivanjkovci
2.Anton Štrman – TD Pavlovski vrh – Libanja
3.Franci Vrbnjak – DU Ivanjkovci

PRISLUHNI IZJAVAM

Prav tako v soboto 17.septembra ob 13.uri bo predstavitev konjenikov, ob 14.uri vaške igre pred ivanjkovskim gasilskim domom; ob 15.00uri pa bo v baru Gaja še tekmovanje v pikadu.
Med 8.30 in 16.00 uro pa bov mali dvorani KS ivanjkovci še razstava in izdelava izdelkov iz ovčje volne in lana

1.Slavica Rajh – predsednica KS Ivanjkovci
2.Boštjan Kosajnč – predsednik Prleškega konjeniškega društva
3.Branko Viher – PGD Ivanjkovci
4.Marta Gregorc – predsedica Društva za ohranjanje starih običajev

PRISLUHNI IZJAVAM

Zaključna prireditev „Praznik trgatve“ na Svetinjah, v soboto 24.septembra se bo pričela ob 15.00 uri s kuhanem golaža, ob 16.00 bo kulturni program, zvečer pa zabava s plesom.

Organizatorji so obetajo dober obisk, predvsem pa lepo vreme, saj so v priprave prireditev vložili veliko truda in dobre volje z željo sebi in gostom od vsepovsod popestriti septembrske dni.

Naslovna fotografija: Svetinje ( v ozadju Ivanjkovci), foto: www.slovenia.info

Organizatorji so prireditve predstavili na tiskovni konferenci. Od leve proti desni: Mali Ivanjkovčan, Anton Štrman, Branko Viher, Dragan Kokot, Boštjan Kosec, Slavica Rajh, Franci Vrbnjak, Franc Škorjanec, Marta Gregorc (Foto: Karolina Putarek)

Na tiskovni konferenci: Slavica Rajh, predsednica KS Ivanjkovci ( v ozadju Boštjan Kosec) Foto:Karolina Putarek

Marta Gregorc iz Cerovca je tudi na tiskovno konferenco prinesla svoje kvasenice in krapce iz krušne peči ( V ozadju: Slavica Rajh, Boštjan Kosec, Dragan Kokot) Foto:Karolina Putarek

Karolina Putarek