Gasilci GASILSKE ZVEZE ORMOŽ, ki šteje 15 Prostovoljnih gasilskih društev, praznujejo 49. dan gasilcev. Zaradi ukrepov za zaščito pred korona virusom slavijo na petih lokacijah: Ob 9.20 so položili venca v spomin braniteljem na Gomili pri Kogu. Položitve venca so se udeležili predstavniki GZ Ormož in gasilci PGD Hermanci, Miklavž pri Ormožu in Vitan-Kog, ki so srečanje nadaljevali pred gasilskim domom v Hermanci.
Malo po 11.uri so se pred gasilskim domom na Hardeku srečali gasilci PGD Hardek, PGD Ormož in PGD Loperšice.
Ob 13.uri so pred gasilskim domom v Podgorcih s praznovanjem začeli gasilci PGD Podgorci, PGD Bresnica in PGD Cvetkovci.

Ob 14.30 pred gasilskim domom v Ključarovcih gasilci PGD Ključarovci, PGD Žerovinci in PGD Ivanjkovci ter ob 16.10 pred gasilskim domom v Senešcih PGD Senešci, PGD Velika Nedelja in PGD Trgovišče.

Na vseh petih lokacijah so pripravili krajše slovesnosti z nagovori in zaslužnim gasilcem izročili plakete in priznanja GZ ORMOŽ in GZ Slovenije. Še posebej svečano bo v Podgorcih in v Senešcih, saj tako Podgorsko kot Seneško gasilsko društvo praznujeta 70 let delovanja. V Hermancih sta zbrane nagovorila tudi župan občine Ormož in poslanka DZ Mojca Žnidarič. GZ ORMOŽ pa je v Hermancih županu Danijelu Vrbnjaku za uspešno sodelovanje z gasilci podarila častno gasilsko priznanje »gasilski ključ«. V Hermancih so naznanili tudi nagrajence za najlepše urejen gasilski dom v GZ ORMOŽ: tretje mesto so si letos prislužili PGD Ključarovci, drugo PGD Velika Nedelja in prvo mesto PGD ORMOŽ.

Utrinki z Gomile in Hermancev: