PETEK, 28. 10. 2016

Ob 07:55 so policisti v naselju Trnovci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi, kjer je voznica osebnega avtomobila trčila v srno.

Ob 9:25 uri so ormoški policisti na območju Ptuja mladoletni osebi zasegli neznano posušeno rastlinsko snov zeleno-rjave barve, za katero se sumi da gre za prepovedano drogo – konopljo. Po prejeti strokovni analizi sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Ob 16:65 uri so bili policisti s strani Zdravstvenega doma Ormož obveščeni, da pri njih išče zdravniško pomoč voznik mopeda, kateri je z vozilom padel na lokalni cesti v naselju Lahonci. Policisti so opravili ogled kraja nesreče, vozniku je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 01:46 uri so policisti v Sv. Tomažu obravnavali prometno nesrečo II. kategorije, kjer je voznik os. avtomobila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in vožnje pod vplivom alkohola zapeljal z ceste in trčil v drevo, ter se pri tem lahko telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v SB Ptuj. Vozniku povzročitelju prometne nesreče je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in sledi obdolžilni predlog.

Ob 02:35 uri so policisti v naselju Središču ob Dravi obravnavali sprožitev alarmne naprave na objektu.

SOBOTA, 29. 10. 2016

Ob 15:00 uri so policisti v naselju Pušencih obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznik os. avtomobila povozil psa.

Ob 16:40 uri so policisti v naselju Žerovinci v cestnem prometu opravili ogled kraja prometne nesreče z udeležbo divjadi.

Ob 22:27 uri so policisti v naselju Krčevina obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

NEDELJA, 30. 10. 2016

Ob 17:18 uri so policisti v Ormožu opravili ogled kraja kaznivega dejanja Poškodovanja tuje stvari. Sprejetje bil predlog za pregon kaznivega dejanja od oškodovanca. Zadeva bo zaključena s poročilom na pristojno državno tožilstvo.

Ob 18:30 uri so policisti posredovali v naselju Središče ob Dravi, kjer se je sprožil alarm na bencinskem servisu.

PONEDELJEK, 31. 10. 2016

Ob 8:15 uri so policisti v naselju Ivanjkovci opravili ogled kraja kaznivega dejanja tatvine, kjer je neznani storilec z traktorja in gozdarskega vitla odtujil razne dele.

Ob 9:00 uri so policisti v naselju Frankovci obravnavali prometni dogodek. Voznica osebnega avtomobila je trčila v psa in si poškodovala vozilo.

TOREK, 1. 11. 2016

Ob 10:18 uri so policisti na Kogu obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari.

Ob 18:32 uri so policisti v naselju Loperšice obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom, kjer je voznik neznanega vozila zaradi nepravilne strani vožnje z zunanjim bočnim ogledalom trčil v ogledalo nasproti vozečega vozila in s kraja odpeljal. O povzročitelju prometne nesreče policisti zbirajo obvestila, ter bo v primeru izsleditve zoper povzročitelja izveden ustrezen ukrep.

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7. ure dne 2. 11. 2016, do 7. ure dne 3. 11. 2016 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke s področja javne varnosti:

SREDA 2. 11. 2016:

Ob 08:05 uri so bili policisti s strani pristojnih obveščeni o poškodovanem steklu na avtobusnem postajališču v Ormožu, policisti so opravili ogled kraja poškodovanja.

Ob 09:00 uri so policisti bili obveščeni, da je v naselju Trgovišče prišlo do prometne nesreče I. kategorije, kjer je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je povzročitelj zaradi neupoštevanje pravil prednosti trčil v drugo vozilo, pri tem je nastala le materialna škoda na vozilih. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 12:00 uri smo bili policisti obveščeni o najdbi minometne mine na območju Šalovec. S strani policije je bil kraj ustrezno zavarovan do prihoda uslužbenca državne enote za neeksplodirana ubojna sredstva, kateri je ugotovil, da gre v danem primeru za neeksplodirano minometno mino kalibra 80 iz II. svetovne vojne. Po ustreznem zavarovanju je bila minometna mina odpeljana s kraja v hrambo.

Ob 18:35 uri so bili policisti obveščeni o prometnem dogodku. V Ritmerku je voznica osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodovala vozilo.

Ob 19:59 uri so policisti vozniku osebnega avtomobil začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil v cestnem prometu pod vplivom alkohola. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za četrtek, dne 3.11. 2016:

– Ob rednem delu bodo policisti opravljali meritve hitrosti v cestnem prometu, z laserskim merilnikom hitrosti

PRIPRAVILI policisti PP ORMOŽslika_stop v roki policaja