Rokomet
Polom Ormožanov v Avstriji

V soboto je avstrijski prvoligaš Bernbach Koflach (trener Ivan Hrupič) bil organizator mednarodnega turnirja na katerem so poleg gostiteljev sodelovale še ekipe Jeruzalema, Maribora in predstavnik BiH Izviđač iz Ljubuškega. Vse ekipe so med sabo odigrale tekme po 2 x 20 minut. Največ uspeha so poželi rokometaši Maribora, ki so na turnirju pokazali tudi daleč največ in ob treh zmagah osvojili 1. mesto. Razočaranje turnirja so rokometaši Jeruzalema, katerim ni šlo prav nič od rok. Težke roke in noge po napornih treningih so lahko edini razlog za hud spodrsljaj. Vinarji so turnir zaključili z metom iz igre 40/81, kar slabše skoraj ne more biti. Edini svetli točki sta bila vratarja Gašper Jelen in Sandi Žuran, ki sta pobranila vse kar sta zmogla. Že zdaj je jasno, da imajo Jeruzalemčki letos ekipo, ki bo presenečala ali pozitivno ali negativno. V klubu upajo, da večkrat pozitivno.

Tekme:
Jeruzalem – Bernbach Koflach 18 : 18

Po zaostanku s 4 : 7 so Ormožani odigrali zelo dobrih 15 minut in povedli z 12 : 8. To je bil najboljši del igre ormoške ekipe na turnirju. V zaključku pri vodstvu s 17 : 15 so varovanci trenerja Saša Prapotnika imeli igralca več v polju, vendar ga niso izkoristili in borbeni domačini so 5 sekund pred koncem izenačili na 18 : 18.

Jeruzalem – Izviđač Ljubuški 13 : 23
Ekipa iz BiH je z borbeno in predvsem čvrsto igro zasenčila slovenskega prvoligaša. V golu Izviđača je blestel vratar Tolić (bivši igralec Varteksa), ki je mladi ekipi Jeruzalema pognal strah v kosti. Zgrešeni streli in tehnične napake so se kar vrstili, v protinapadih pa so rokometaši iz Ljubuškega bili nezgrešljivi.

Jeruzalem – Maribor 9 : 25
Že do odmora so si Mariborčani priigrali 9 točk prednosti, 11 : 2. V prav vsakem napadu so Ormožani prihajalii do prostora za lep zaključek, vendar je vratar Lončar na svojem golu spustil “roleto” in zaustavil nasprotnika, da bi se enakovredno kosal z močno zasedbo Maribora. Do odmora je mariborski vratar zbral 10 obramb, od tega 2 sedemmetrovki. Ob tem Jeruzalemčki dvakrat iz čistih metov sploh niso zadeli okvirja nasprotnih vrat. Tudi v nadaljevanju se je ponovila ista zgodba in Maribor je Ormožane zamrznil na -16.

V sredo 24. 8. gostovanje v Vidovcu
V sredo 24. 8. Jeruzalem gostuje pri hrvaškem 1. B ligašu Vidovcu, ki je lani že priredil hladen tuš Vinarjem. Letos je ekipa Vidovca zelo okrepljena in eden glavnih favoritov za napredovanje v elitni hrvaški rokometni razred. Za Vidovec nastopa tudi bivši Vinar Alen Melnjak. V soboto 27. 8. pa se bodo rokometaši iz Ormoža končno predstavili domači publiki na Hardeku, saj bo od 14.00 ure naprej potekal turnir.

Nasprotniki v Avstriji so mrežo Jeruzalema napolnili do vrha