Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek bo jutri, v petek, 5. februarja obiskal občino Podlehnik in občino Ormož.

Na Občini Podlehnik se bo sestal županom Sebastianom Toplakom in predstavniki Vinarske zadruge Haloze, kjer mu bodo predstavili stanje izgradnje poslovne cone ob avtocesti Podlehnik-Gruškovje ter projekt distribucijski center Vinarske zadruge Haloze. Nadalje je predviden pogovor z župani Občin Makole, Rogatec, Majšperk, Žetale, Podlehnik, Videm, Cirkulane in Zavrč o obmejnih problemskih območjih v novi finančni perspektivi.

POPOLDAN BO MINISTER NA OBISKU V ORMOŽU

Popoldne je predviden obisk občine Ormož, kjer se bo minister Počivalšek najprej sestal z glavno tehnologinjo v nekdanji TSO ORMOŽ Terezijo Štefančič, s katero je sodeloval kot študent agronomije, kasneje se bo sestal z župan Danijelom Vrbnjakom. Župan mu bo predstavil aktualne projekte občine s poudarkom na razširitvi ekonomsko-poslovne cone v Ormožu ter možnosti vzpostavitve Tehnološkega parka v Ormožu.
Potem bo minister Počivalšek obiskal še turistično destinacijo Taverna, kjer bo s predstavniki Obrtno podjetniške zbornice Ormož in Ljutomer spregovoril o aktualnih ukrepih in izzivih obrtnikov.