Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 2. 2. 2024 do 7.00 dne 5. 2. 2024 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

 

PETEK 2. 2. 2024

 

Ob 19.50 so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil vozilo pod vplivom alkohola, saj je rezultat preizkusa alkoholiziranosti pokazal 0.84 mg/l v izdihanem zraku. Zoper kršitelja je bilo odrejeno pridržanje po 24. členu ZPrCP in odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

 

Ob 22.30 so policisti vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in izdali plačilni nalog, saj je vozil vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola.

 

Ob 4.56 so policisti obravnavali požar v kurilnici. Nastala je materialna škoda. Požar je bil pogašen s strani gasilcev.

 

Ob 6.04 je bilo prijetih 5 državljanov Afganistana, kateri so ilegalno vstopili v našo državo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito

 

 

SOBOTA 3. 2. 2024

 

Ob 17.00 so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila za katerega je med postopkom bilo ugotovljeno, da je voznik upravljal motorno vozilo v cestnem prometu, čeprav mu je bil izrečen ukrep prepovedi vožnje vozila, prav tako je vozil pod vplivom alkohola, 0,55 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Kršitelju je bil izdan plačilni nalog, prav tako mu je bilo zaseženo vozilo.

 

21.19 So policisti bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Na kraju ugotovljeno, da je oškodovanec bil telesno poškodovan in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnico. S strani oškodovanca Sprejet zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe za kaznivo dejanje povzročitve Lahke telesne poškodbe. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na državno tožilstvo.

 

 

NEDELJA 4. 2. 2024

 

Ob 05.00 so policisti pri varovanju zelene meje prijeli štiri državljane Afganistana in enega državljana Irana.  Po opravljenih postopkih so bili tujci odpeljani v Azilni dom.

 

 

 

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 5. 2. 2024:

  • v kolikor bi opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko nedovoljeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
  • opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok     prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, idr.).
  • vse poslušalce ponovno opozarjamo, da naj ne odpirajo prejetih SMS sporočil oz. sporočil po elektronski pošti, katera so jim neznana, saj v zadnjem času obravnavano povečano število kaznivih dejanj s področja spletnih goljufij.

Pripravili policisti PP ORMOŽ