Vinogradniški kraj Kog, ki se razprostira na griču približno 18 km vzhodno od Ormoža, je vedno bil znan po odličnih vinih in po turistično vinogradniških kmetijah, zadnjih nekaj let pa vse bolj postaja znan tudi po likovnih kolonijah, ki jih organizira Turistično vinogradniška kmetija Hlebec.

Če kje, potem se prav na Kogu najde nešteto motivov za likovno ustvarjanje, k inspiraciji za številna umetniška dela pa zagotovo pripomore tudi odlično Hlebčevo vino, kuhinja in gostoljubje družine Hlebec. Letos so pri Hlebečih likovno kolonijo organizirali osmič. Udeležilo se je je 13 umetnikov – 8 slikarjev in 5 kiparjev iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije in Tajske.

Utrinki z likovne kolonije:

( od leve proti desni: Zdravko Dolinšek, Radenci; Gerhard Gutmann, Kloch, Avstrija; Jaidido Junga, Tajska; Robi Jurak,Logarevci; partner Tajke Jaidido Junga; Živko Toplak, Varaždin; Maja Pliberšek, Slovenska Bistrica; Verica Hlebec, gospodinja; Franci Černelč, Bistrica ob Sotli; Anamarija Markič Golob, Osek; Janez Grauf, Mežica; Milan Hlebec, gospodar; spredaj: Franci Golob, Osek) Foto:Karolina Putarek

Janez Grauf, kipar MEŽICA ( del preše z grozdom) Foto: Karolina Putarek

Gospodar Milan Hlebec - Turistično vinogradniška kmetija HlebecFoto: Karolina Putarek

Slikar Gerhard Gutmann iz Klocha (Avstrija) se je preizkusil tudi kot kipar ( Foto: Karolina Putarek)

Robi Jurak, Logarevci - kipar ( okostje ribe) Foto: Karolina Putarek

Tajka Jaidido Junga, slikarka, je Kog primerjala s Toscano ( Foto:Karolina Putarek)

Slikar Živko Toplak iz Varaždina

24-letna slikarka Maja Pliberšek iz Slovenske Bistrice je bila med najmlajšimi udeleženkami na koloniji ( Foto: Karolina Putarek)

Kipar Franci Černelč iz Bistrice ob Sotli ( Foto: Karolina Putarek)

SRČNI PRLEKI - skulptura kiparja Franja Varuška iz Dravograda( Foto:Karolina Putarek)

Otvoritev razstave del nastalih na 8.likovni koloniji na Turistično-vinogadniški kmetiji Hlebec na Kogu bo pedvidoma septembra.