Rokometni seminar za trenerje
V Zadru, natančneje Športni dvorani Mocire, je od petka 21. do nedelje 23. januarja 2011 potekal 35. rokometni seminar za trenerje. Seminarja se je udeležilo okrog 400 trenerjev iz Hrvaške, Izraela, Turčije, Francije, Slovenije, Italije, Bosne in Hercegovine, Črne Gore, Srbije in Kosova.

Predavatelji so bili vrhunski strokovnjaki iz področja kineziologije (programi kondicijske priprave, programi fitnes centrov, programi koordinacije) in priznani rokometni strokovnjaki: prof. dr. sc. Dragan Milanović, prof. dr. sc. Dinko Vuleta, dr. sc. Luka Milanović, Mirko Bašić, Vladimir Canjuga, Nenad Zvonarek, Ivica Rimanić (selektor slovenske ženske reprezentance), Nenad Šoštarić, Boris Dvoršek in ostali. Predvsem sta s svojimi predavanji navdušila Nenad Šoštarič in Boris Dvoršek, ki sta tudi prikazala največ vaj, katere lahko trenerji uporabijo tako pri mlajših kot pri članskih selekcijah. Pohvaliti je potrebno tudi starega lisjaka Nenada Zvonareka, danes trenerja Kitajske, ki je prav tako pripravil odlično predavanje.

Zanimivo, da na seminarju ni bilo nobenega od znanih slovenskih trenerjev, razen Ivice Rimanića, ki je tudi selektor slovenske ženske izbrane vrste.

Iz vrst RK Jeruzalem Ormož sta na seminarju sodelovala trenerja Saša Prapotnik in Uroš Krstič, ki sta se iz Zadra vrnila polna lepih vtisov in novega prepotrebnega rokometnega znanja.