ROKOMET, NLB Leasing liga, 17. krog:
Vinarji neuspešni v Krškem
Krško – Jeruzalem 24 : 20 (11 : 9)
Krško:
Jelovčan (21 obramb), Žitnik (1 obramba – 1 x 7m); Miklavčič 1, Cehte 1, Jazbec 5 (3), Klepej 3, Knez 4, Drugovič 4, Pfajfar, Kodrič, Drnovšek, Ferkulj 2, Čanžar 3, Koprivc 1, Lazović, Dražetić. Trener: Uroš Šerbec
Jeruzalem: Jelen (10 obramb), Belec (2 obrambi), Žuran; Korpar 1, Krabonja, Žmavc, Bogadi 2, Radujković 3, Čudič 6 (2), Špiljak, Sok 2, Hebar, Kljajič, Cingesar 6, Šišmanovič, Hrastnik. Trener: Saša Prapotnik
Sedemmetrovke: Krško 4/3; Jeruzalem 4/2.
Izključitve: Krško 6; Jeruzalem 14 minut.
Igralec tekme: Rok Jelovčan (Krško).
Rokometaši Jeruzalema so na pomembnem gostovanju v Krškem bili neuspešni. Gostitelji so Vinarje s počasno igro v napadu izkušeno zvabili v svojo mrežo in celotna igra Jeruzalema je v napadu bila vse drugo kot hitra. Igralci so se odločali na samostojne prodore in strele, kjer pa jih je z obrambami dočakal vratar Rok Jelovčan, ki je do odmora zbral 12, do konca tekme pa kar 19 obramb. Na drugi strani je Gašper Jelen v 1. polčasu zbral 8, do 50. minute pa 12 obramb. Za Ormožane sta bili usodni uspešni seriji Krškega v 1. in 2. polčasu, kjer je varovancem trenerja Uroša Šerbca uspel delni izid s kar 9 : 0. V 1. polčasu je izid bil izenačen do 15. minute in rezultata 5 : 5. Nato je sledil 11 minutni ormoški mrk brez zadetka in Krčanom je uspel delni rezultat s 5 : 0, 10 : 5. Krško je ob izključitvah gostov spretno izkoriščalo igro z igralcem več in prav vsako izključitev Jeruzalemčkov izkoristilo z delnim izidom 2 : 0. Šele v zaključku prvega dela tekme so se sprostili rokometaši Jeruzalema, ki so zaostanek z 11 : 6 v 33. minuti spremenili v zaostanek z 11 : 10. Jeruzalem je zadnjič izenačil na 14 : 14, pri zaostanku s 15 : 14 pa zapravil dve lepi priložnosti za novo izenačenje. Zgrešene strele in tehnične napake Vinarjev so spretno izkoristili Krčani, ki so po seriji s 4 : 0 povedli z 18 : 14. Kljub spremembam načina igre v obrambi Ormožanom več ni uspelo ujeti domačinov, ki so mirno tekmo pripeljali k srečnemu koncu. V sicer po kvaliteti povsem povprečni predstavi si obe ekipi zaslužita pohvalo za igro v obrambi. Krčani za obrambo 6 – 0 in Ormožani za obrambo 3 – 2 – 1.
IZJAVE:
Uroš Šerbec (trener Krško): Zelo težka tekma, vendar je zmaga zasluženo ostala doma. Obramba v 1. polčasu je bila odlična, v 2. polčasu nismo blesteli v obrambi, vendar je napake v obrambi popravljal vratar Jelovčan s svojimi obrambami. Zadovoljen sem z našo borbenostjo, ki je bila na maksimalni ravni.
Saša Prapotnik (trener Jeruzalem): Obrambo smo odigrali dobro, napad pa katastrofalno. Zgrešeni zicerji so nas stali zmage. Čestitem Krškemu na zmagi, vzeli so ponujeno.
Tadej Sok (Jeruzalem Ormož): Razočarani smo z končnim rezultatom. Nismo se držali dogovora iz slačilnice, da bomo igrali čvrsto obrambo in nato s hitrim prenosom žoge skušali doseči čim več lahkih zadetkov. Imeli smo težave na postavljeno obrambo in zato tudi tako malo število doseženih golov. Preveč smo zaključevali z meti iz neizdelanimi priložnostmi.

Luka Žvižej (RK Celje PL) bo v sredo 8. 2. ob 19.00 uri s svojo ekipo gostoval na Hardeku pri Jeruzalemčkih

ROKOMET, NLB Leasing liga, pred tekmo 18. kroga:
Na Hardeku vinarsko pivovarski obračun

Na Hardeku se bosta v sredo 8. 2. pomerili ekipi Jeruzalema in Celja. Tekma 18. kroga je na sporedu že med tednom iz razloga, ker Celjane čez vikend čaka nastop v Evropi, gostovanje pri danskem Aarhusu. Vinarsko pivovarski obračun se bo pričel ob 19.00 uri in zagotovo bo Športna dvorana v Ormožu lepo polna. Jeruzalemčki so na gostovanju v Krškem razočarali in doživeli zaslužen poraz:” Po porazu v Krškem nam ne preostane nič drugega kot, da dvignemo glave in poskušamo proti Celjanom pred domačo publiko prikazati čim boljšo predstavo. Gostje so favoriti, vendar če nam bodo ponudili vsaj majhno priložnost jo bomo skušali izkoristiti in vzeti vsaj točko,” je pred tekmo povedal strateg Vinarjev Saša Prapotnik, ki je še omenil, da upa na čim številčnejšo podporo domačih navijačev, ki Jeruzalemu ogromno pomenijo. Tudi Tadej Sok, desno krilo Jeruzalema in prvi strelec ekipe v tem prvenstvu, razmišlja podobno kot trener Prapotnik:” Celje je favorit. Mi gremo na vsaki tekmo na zmago, ne bomo se predali in bomo poskušali narediti vse, da jih presenetimo. Upam na podporo navijačev,” je zaključil Sok. Celje je v zadnjem krogu zanesljivo in visoko ugnalo Maribor (34 : 25). S 15 obrambami je blestel Dejan Perić, v napadu pa sta zelo razpoložena bila krilna igralca Luka Žvižej (8 zadetkov) in Gašper Marguč (7 zadetkov). Bivši igralec Jeruzalema, Rok Žuran, ki je uničil Vinarje v prvem delu prvenstva v Zlatorogu je na sosedskem derbiju proti Mariboru dosegel 3 gole. Žuran bo zagotovo eden izmed najnevarnejših Pivovarjev v sredo na Hardeku. Ne glede na to, da je favorit znan je tekma med Jeruzalemom in Pivovarno Laško vredna ogleda.